Haberler

Kolonya ve el dezenfekte jelleri yerini "hidrosellere" ve "buhur suyuna" bırakıyor

ilandır
Güncelleme:

Osmanlı sarayında, 'çiçek suyu' (hidrosol) ve 'buhur suyu' ile gelen doğal ''dezenfekte yöntemleri yeniden üretildi.

Özellikle Kovid-19 virüsü için çeşitli korunma yöntemlerine başvurduğumuz şu günlerde geçmişte temizliğe en fazla önem veren devlet olan Osmanlı'nın salgın hastalıklar sırasında ve ya günlük yaşantılarına kattıkları her türlü hastalıktan korunma ve şifalanma yöntemlerinden biri olan, Çiçek yağlarından elde edilen çiçek suları ve Osmanlı saray erkanı tarafından kullanılan, devlet ricalinin gözdesi Buhur suyu…

MARKANIN ÖNCELİĞİ 'TÜRKİYE'NİN İHTİYACI'

Tamamen , eski tariflere ve usullerine sadık kalınarak 'ilk defa Harrem markası' tarafından üretildi ve şu günlerde alkol içeren kolonyaların yerini hızla almaya devam ediyor.

Ürettikleri ile bizlere bir kültürü yeniden anlatmaya ve faydalandırmaya, bugüne taşımaya kararlı gözüken, Harrem markası ve satış mecrası olan uluslararası arenada da ihtiyaç ürünleri olarak hızla rağbet görmeye başladı.

MİKROPLARDAN NASIL KORUNUYORUZ?

Peki nedir bu mikroplardan korunma yöntemleri arasında Hidrosoller ve Buhur suyu yer alıyor.

Hidroseller ve Buhur suyuna faydaları şu şekilde:

Osmanlı imparatorluğunda öncelikle temizlik, sağlık, güzellik, güzel koku çok önemli ve üzerinde durulan konulardı.

Sağlıklı yaşam ve huzurlu bir hayatın gereği olarak görülen temizlik ve güzel kokuya ne kadar değer verildiği, günümüze kadar gelen arşiv belgelerinde de görülmektedir.

Osmanlı döneminde alkol içerikli dezenfektasyon yöntemleri sadece son dönemde tercih edilmiştir. Şu dönemde bol bol kullandığımız kolonyaları da 19.yy tarifleri ile''Harrem'' markasının '''' e-ticaret platformunda bulabilirsiniz lakin belli ki önerileri kesinlikle 'Buhur Suyu' ve Hidrosoller yani çiçek suları…

Buhur Suyu bir davetiyedir ve Osmanlı'da özellikle kalabalık davetler sırasında özenle hazırlanıp dağıtılan, ortamdaki virüslerden korunma ve tedbir amaçlı kullanılan mikroplardan arınma yöntemidir.

DEVLET RİCALİNİN DAVETİYESİ 'BUHUR SUYU'

Buhur suyu, Hırka-i Şerif Alayı'na katılacaklar için, davetiye yerine geçerdi.

İngiliz elçisi, Kraliçe Elizabeth'e sunduğu raporda İstanbul'da şerefine verilen ilk ziyafette yemek bitince

Ellerini 'buhur suyu' denilen içinde öd ağacı, misk, sandal ağacı ve çiçek suyu bulunan, çok güzel kokulu bir suyla yıkadığını büyük bir heyecanla yazmıştır.

KOLONYA TAHTINI 'ÇİÇEK SULARINA' BIRAKIYOR

Kolonyaların içerdiği alkol sebebi ile cilt tahrişlerinin ortaya çıktığı şu dönemlerde, ÇİÇEK SULARI mikroplardan korunmada etkin bir rolü alacak gibi gözüküyor.

ASIL TARİFLERDE OLDUĞU GİBİ MARKA GÜL İÇERİKLİ ÜRÜNLERİNİ ''ZEM ZEM SUYU'' İLE HAZIRLIYOR.

4 ton gülden sadece 1lt gül yağı elde edilebileceğini ve güvenmediğiniz markalardan sentetik, doğal olmayan ucuz ürünlerden uzak durmamızın üzerinde duran marka yetkileri, gül yağını damıttıkları sırada kullanılan ağacın dahi meşe ağacı olması, derecesinin belirli olması konusunda da geçmişte ki usullerden hiç taviz vermediklerini içeriklerinde iletiyorlar.

Asıl terkiplere reçetelere sadık kalınarak üretilen, çiçek suları; Gül, gül mayası, tarçın, defne, akgünlük, karanfil, mersin, okaliptüs, ve biberiye sularının virüslerden ve hastalıklardan korunmada ki rolünü hem de, güzellik ve çeşitli hastalıklarda yardımcı tedavi özelliklerini öğrendiğimizde hayatımızın birçok alanında hepimizi aydınlatacak gibi duruyor.

Koronavirüs Osmanlı Saray Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title