Haberler

Kolon Operasyonu Davasının Görülmesine Başlandı

Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki Bazı İhalelerde Yolsuzluk Yapıldığı İddiasıyla Yapılan ve 69 Kişinin Yargılandığı 'Kolon Operasyonu' Davasının Görülmesine Başlandı.

Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yapılan ve 69 kişinin yargılandığı 'Kolon Operasyonu' davasının görülmesine başlandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 18'i tutuklu toplam 43 sanık ve sanık avukatları katıldı. Sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarına geçildi. Sanık Selahhatin Ç. savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, şu anda 2 bin 120 konut inşaatını yaptığını ve devlete her yıl 5 milyon YTL vergi verdiğini söyledi. Sanık Bahri D. ise savunmasında ihaleye fesat karıştırmadığını belirterek, 2006 yılında Tepecik Hastanesi'nin ikmal ihalesini aldığını ve bu inşaatın halen devam ettiğini ifade etti. İhale öncesi diğer firmaların durumlarını öğrenmek için blöf yaptığını kaydeden Bahri D., suçsuz olduğunu savundu. Sanık Sefer D. ise savunmasında Bahri D.'nin taşeronluğunu yaptığını, bunun dışında herhangi bir ihale için kamu görevlisiyle konuşmadığını ileri sürdü. Sanık Baran Y. ise savunmasında ihalelerle ilgili hiçbir kişiye talimat vermediğini ve almadığını üçüncü kişilerin aralarında yaptığı telefon konuşmalarına dayandırılarak suçlandığını öne sürdü.

Sağlık Bakanlığı'nda görevli memur sanık Osman A. ise savunmasında rüşvet iddialarını yalanladı. Sağlık Bakanlığı'nda mühendis olarak görev yapan sanık Kemal K. ise savunmasında ihalelere ilişkin teknik şartnamenin ihaleyi gerçekleştiren hastanelerin yönetimleri tarafından hazırlandığını ve kendisinin sadece şartnamelerin tetkiki yaptığını söyledi. Hakkında yakalama emri çıkarılan sanık Özgür P. ise duruşmaya katılarak savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Özgür P., hakkında verilen yakalama emrinin kaldırılmasını istedi. Duruşmaya katılan diğer sanıklar, Emin Ç., Mustafa K., Ahmet B., Alaettin K., Hasan Avni Ö., Müjdat Ç., Şükrü Ö., Suvat Ç., Nizamettin B., Necip B. ve Çetin Ökkeş D. ise savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Danışman dava konusu ihalelere ilişkin ilgili kurumlardan ihale dosyaları ile devletin zarara uğratılıp uğratılmadığına dair bilgi istenmesine karar verildiğini açıkladı. Mahkeme Başkanı Danışman hakkında yakalama emri bulunan Peker'in yakalama emrinin vicahiye çevrilerek tutuklanmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını karar verildiğini söyledi. Gelecek celse sanıkların savunmalarına devam edilecek.

(EDA-EDO-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title