Haberler

Kolombiya'da Türk Vatandaşına Bıçaklı Saldırı

Kolombiya’da bir Türk vatandaşının bıçaklı saldırıya uğradığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Kolombiya'da bir Türk vatandaşının bıçaklı saldırıya uğradığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Dünya Salsa Şampiyonasına katılmak için Kolombiya'ya giden 53 yaşındaki Müjdat Halıcıoğlu isimli bir Türk vatandaşı, Kali kentinde köprücük kemiğinin altına aldığı bıçak darbesi sonrasında hastaneye kaldırıldı.

Olay Halıcıoğlu'nun tanıştığı Kolombiyalı kadını evine bıraktığı sırada gerçekleşti. Halıcıoğlu'nun motosikletli bir kişi tarafından saldırıya uğradığı, görgü tanıklarının iddiasına göre saldırganının hedefinin aslında kadın olduğu belirtildi. Ancak Halıcıoğlu'nun araya girerek, kadını korumak isterken köprücük kemiğinin altına bıçak darbesi aldığı öğrenildi.

Şehrin kuzeyindeki Clnica de Occidente Hastanesine kaldırılan Halıcıoğlu'nun, İspanyolca bilmemesi nedeniyle problem yaşadığı ifade edildi. Halıcıoğlu'nun sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye'deki yakınlarına ulaştığı, ve yakınlarının kampanya başlattığı belirtildi.

Bir sonraki aşamada ise devreye Kolombiyalı aktör Alvaro Parra girdi. Parra, Türk vatandaşa gönüllü olarak çevirmenlik yapmayı teklif etti. Parra Blu Radyo'ya, "Kliniğe gittim, kendimi tanıttım ve kız ile ne olduğunu sordum. Kolombiyalılar adına özür diledim. Ama o bana teşekkür etti. Kolombiya'yı sevdiğini söyledi" açıklamasını yaptı. Olayların ardından, Kolombiya'daki Türkiye Büyükelçiliği üyeleri sağlık merkezine geldi.

Cali Büyükşehir polisi 1. Bölge Komutanı Binbaşı Leonidas Basto, iki saldırganı aradıklarını açıkladı. Basto, "Olayı araştırıyoruz. Saldırganları tanımlamak ve onları hızlıca yakalamak için kamera görüntülerini izliyoruz" dedi. Halıcıoğlu, taburcu olur olmaz Latin Amerika turuna devam edeceğini açıkladı. - BOGOTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title