Haberler

Kolombiya'da Hükümet Kanser İlacının Fiyatını Düşürecek

Kolombiya hükümeti, belli bir lösemi (kan kanseri) türünün tedavisinde kullanılan bir ilacın fiyatını tek taraflı düşürme kararı aldı.

Kolombiya hükümeti, belli bir lösemi (kan kanseri) türünün tedavisinde kullanılan bir ilacın fiyatını tek taraflı düşürme kararı aldı.

Kolombiya Sağlık Bakanı Andres Gaviria, yaptığı basın toplantısında ilacı üreten firma ile hükümet arasında iki haftadır yürütülen müzakerelerin çıkmaza girdiğini bildirdi.

"Müzakereler tamamen sona erdi ve artık anlaşma olmayacak." ifadesini kullanan Gaviria, hükümetin bu noktadan sonra ilaç için önümüzdeki günlerde kamu yararına tek taraflı olarak bir fiyat belirleyeceğini belirtti.

İlacın üreticisi Novartis şirketi ise yaptığı basın açıklamasında, Kolombiyalı yetkililerin henüz resmi bildirimde bulunmadığını kaydetti.

Açıklamada, "Novartis, her iki tarafın özellikle de Kolombiyalı hastaların yararına olacak bir çözüm bulmaya asla kapılarını kapatmayacaktır." ifadesine yer verildi.

Hükümet ile Novartis arasında Imatinib-Glievic adlı kanser ilacının fiyatı için yapılan görüşmelerde, her biri 44 dolar olan 400 miligramlık haplar için hükümet 19 dolar fiyat önermişti. İlaç şirketi bu teklifi reddetmişti.

Kaynak: AA / Sağlık

Kolombiya Novartis Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title