Haberler

Kolombiya'da Dünyanın En Büyük Altın Madenlerinden Biri Keşfedildi

Kolombiya Maden ve Enerji Bakanı Hernan Martinez, Ülkede Çok Büyük Bir Altın Madeni Keşfedildiğini Açıkladı. Martinez, Tolima Bölgesinde Bulunan Maden Yatağının Dünyada Bugüne Kadar Keşfedilen En Büyük Altın Madenlerinden Biri Olabileceğini Kaydetti.

Kolombiya Maden ve Enerji Bakanı Hernan Martinez, ülkede çok büyük bir altın madeni keşfedildiğini açıkladı. Martinez, Tolima bölgesinde bulunan maden yatağının dünyada bugüne kadar keşfedilen en büyük altın madenlerinden biri olabileceğini kaydetti.

Kolombiyalı Bakan, yabancı bir maden firmasının bölgede yaptığı çalışmalar sırasında keşfettiği yatağın "aşırı derecede büyük" olduğunu belirtti. Bakan Martinez ayrıca, New York ve Londra'ya kayıtlı firmanın konuyla ilgili Şubat ayında bir kamuoyu açıklaması yapacağını söyledi.

Firma yetkilileri ise, madenin dünyanın en büyük 10 altın madeni arasında yer alabileceğini belirterek, maden yatağının kazılması için bin 200 işçiye ihtiyaç duyulacağını ve maliyetin 2 milyar doları bulacağını ifade etti. Yetkililer ayrıca, üretimin 2011 yılında başlayabileceğini belirtti.

Söz konusu maden yatağının Kolombiya'nın mevcut 15.6 milyon gram olan altın üretimini ikiye katlayabileceği kaydedildi.

(AFP-İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title