Haberler

Köln Ramazan Ayına Hazır

Dha DIŞ HABER - Bu yıl Ramazan ayı Köln ve çevresindekiler için ilk kez festival havasında kutlanacak.

Dha DIŞ HABER -

Bu yıl Ramazan ayı Köln ve çevresindekiler için ilk kez festival havasında kutlanacak. Ramazan Festivali Köln 2015 etkinliği çerçevesinde bir ay boyunca 14 bin metrekare alanda kurulan stantlar ile adeta Türkiye'deki Ramazan geceleri Köln'e taşınacak. Girişin 2 Euro olacağı ve Butzweilerstr 255 Ossendorf Köln adresinde 76 esnafın katılımıyla kurulan ve gecelik 15 bin misafir ağırlama kapasiteli festivalin genel koordinatörü Volkan Albistan, "Köln'de ilk kez bu çapta bir Ramazan festivali yapılıyor. Tabi bunun heyecanı var üzerimizde. Şu an ekip olarak Ramazan ayına hazırız" dedi.

Festivalin organizatörü Hasan Kılıçaslan ise festival hakkında şu bilgileri verdi: "Bu festivali sadece Kölnlülere değil çevredeki Belçika ve Hollanda gibi yakın ülkelerdeki vatandaşlarımıza sunuyoruz. Amacımız gelecek nesillere Ramazanın güzelliklerini ve şenliklerini tanıtmak, ulusal Türk ve Osmanlı yemeklerimizi tanıtmak. Tüm Müslüman alemine iyi ve güzel bir Ramazan geçirmelerini dileriz. Yemekler, kebaplar, nargile, çay, kahve, salep gibi lezzetlerin yanı sıra Türkiye'den gelen sanatçı ve folklor gruplarımız, ilahi, Türk halk müziği konserlerimiz olacak. Herkesi saat 18'den sonra festivalimize bekleriz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Organizasyon ekibi

Festival genel koordinatörü Volkan Albistan

Festivalin organizatörü Hasan Kılıçaslan

Haber-Kamera: Mesut ZEYREK / KÖLN - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Köln Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title