Haberler

Köln'e Görme Engelliler İçin Gönderilen Halılar Manisa'da Dokundu

Köln'e görme engelliler için gönderilen halılar Manisa'da dokunduMANİSA -Almanya'nın Köln şehrinde ibadete açılan DİTİB Köln Merkez Camii halıları Manisa'nın halılarıyla ün salmış Demirci ilçesinde dokundu.

Köln'e görme engelliler için gönderilen halılar Manisa'da dokundu

MANİSA - Almanya'nın Köln şehrinde ibadete açılan DİTİB Köln Merkez Camii halıları Manisa'nın halılarıyla ün salmış Demirci ilçesinde dokundu. Görme engelliler için özel tasarlanan halılar dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda ibadete açılan Almanya'nın Köln şehrindeki DİTİB Köln Merkez Camiisi halıları Manisa'nın halılarıyla ün salmış Demirci ilçesinde dokundu. Görme engelli vatandaşlara algı oluşturmak amacıyla özel olarak tasarlanan halılar, müşterilerin ilgisini çekiyor. Yurt içindeki yünlerin yanı sıra Yeni Zelenda ile Avustralya'dan da ithal edilen halılar, alev almıyor ve çıkan dumanda insanların zehirlenmelerine ortam yaratmıyor.

Görme engelli vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için sipariş üzerine özel olarak tasarladıkları halıların dokunduğunu ifade eden Serko Halı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Arslan, "Manisa'nın Demirci ilçesinde 1974 yılından bu yana yün cami halısı ve otel halısı üretimi yapan firmayız. Üretmiş olduğumuz ürünleri dünyada ki camilere kendimiz giderek yerinde döşemesini de yapmaktayız. En son yaptığımız yeni bir değişik projede el oyma tekniğiyle görme engelli vatandaşlarımız için algı oluşturmaya çalıştık. Bu talep bize Almanya'nın Köln şehrinde yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptırmış olduğu merkez camiinden geldi. Müellif tarafından istenilen bir projeydi. Bizde onların istediği bir şekilde çalışmayı yaptık ve halıları da döşedik. Şuan çok olumlu tepkiler almaktayız. Görme engelli vatandaşlarımız el oyma tekniğiyle yaptığımız bölümlerden buranın namaza durulacak saf yeri olduğunu anlıyorlar. Görme engeli olmayan vatandaşlarımız ise bu kabartmadan bir rahatsızlık duymadan rahat bir şekilde ibadetlerini sürdürüyorlar." dedi.

Diğer camilerden de bu şekilde talepler gelmeye başladığını belirten Bülent Arslan, halı üretiminde kullanılan yünlerin yurtiçinin yanı sıra Yeni Zelenda ile Avustralya bölgesinden de ithal edildiğini ve dokunan halıların alev almadığı ve çıkan dumanında insanların zehirlenmelerine ortam yaratmadığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Demirci Almanya Köln Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title