Haberler

Köln Anakent Belediye Başkanı'ndan Anlamlı Davranış

Köln Anakent Belediyesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Henriette Reker, Türkiye'deki terör şehitleri için açılan taziye defterini imzaladı.

Almanya'nın Köln kenti Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, 10 Aralık günü İstanbul Beşiktaş'ta terör saldırısında şehit olanlar için Köln Başkonsolosluğu'nda açılan teziye defterini imzaladı. Reker taziye defterine, "10 Aralık 2016 tarihindeki terör saldırısının kurbanlarının yakınlarına kalpten taziyelerimi iletirim" yazdı. Köln Anakent Belediyesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Reker daha sonra DHA'ya yaptığı açıklamada "Kalpten taziyelerimi yazmak ve Köln Başkonsolosu'na başsağlığı dilemek için buradayım. İstanbul Köln'ün kardeş şehri. Böyle korkunç bir olayda şahsen burada bulunmak benim için önemli" ifadelerini kullandı.

"Hassasiyetlerimiz de yankı bulmalı"

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ise şunları söyledi: "Sayın Reker baştan beri göçmen kökenlilere ve buradaki Türklere yönelik olarak daha farklı düşünen, daha olumlu gündem yaratma heyecanıyla görev yapan bir yerel siyasetçi. O yüzden bugün Başkonsolosluğumuza şahsen gelerek taziye defterini imzalaması, duygularını yazması ve bizim acımızı paylaştığı şahsen belirtmesini olumlu buluyorum." Başkonsolos Engin, terör saldırısından sonra Almanlardan da mesajlar aldıklarını belirtti. Engin, "Tabii bizim arzumuz bu saldırıyı gerçekletirmiş olan terör odaklarının buradaki uzantılarına ilişkin de bizim hassasiyetimizin yankı bulması" dedi.

Görüntü dökümü:

-Belediye Başkanı Henriette Reker defteri imzalarken görüntüler

-Henriette Reker ile röportaj

-Hüseyin Emre Engin ile röportaj - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

title