Haberler

Köln: Almanya'da Ramazan Coşkusu

Almanya'da Gurbette Yaşayan Türk Vatandaşları da, 11 Ayın Sultanı Olarak Bilinen Ramazan Ayını Coşku ile Karşıladı.

Almanya'da gurbette yaşayan Türk vatandaşları da, 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayını coşku ile karşıladı.

Almanya'nın Köln Kenti'nde pastane işleten Mustafa Sancarbarlaz, Ramazan ayının işlerini hayli yoğunlaştırdığını ifade ederek, "Ramazan gelmeden önce hazırlıklarımıza başladık. Yoğun talep olduğu için baklavacı usta sayısını artırdık. Ramazan için özel tatlılar hazırladık. Revani, halka tatlısı, şekerpare ve havuç dilim baklava en çok tercih edilen tatlılarımız. Bereketli bu ayda işlerimiz biraz daha artıyor" dedi.

Fatih Karadeniz adlı Türk vatandaşı ise, Türkiye'deki gibi olmasa da, Ramazan ayı burada da güzel geçiyor. Camilere gidiyoruz, iftar sofraları özenle hazırlanıyor. Dolmalar, tatlılar ve envai çeşit yemekler sofraları süslüyor. Her şeye rağmen Ramazan'ı Türkiye'de geçirmek isterdim" diye konuştu. Uğur Yiğitbaşı adlı bir başka vatandaş ise, "Ramazan burada biraz daha buruk. Buna rağmen en güzel şekilde yaşamak için gayret gösteriyoruz. Camilerde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Hanımlarımızın özenle hazırladıkları iftar sofrasının ardından, ev yapımı

irmik helvası, peynirli un helvası ve künefeler yapıp yiyoruz" ifadelerini kullandı.

Restoran işleten Süleyman Ertürk de, "Artık biz, burada gurbette değiliz. 3 milyon nüfusumuz var. Bizler burada Ramazan'ı Türkiye'deki gibi yaşamaya çalışıyoruz. Örnek verecek olursak; iftardan 1 saat önce ilahi, Kuran-ı Kerim ve iftar vaktinde canlı ezan okutuyoruz. Hurmalarla orucumuzu açıp, özel menülerle iftar yapıp, kendi bünyemizde hazırladığımız güllaç, kadayıf ve kompostoları ikram ediyoruz. Ramazan'da fiyatları biraz daha aşağıya çekiyoruz, bu vesileyle müşterilerimizin Ramazanı hoş geçirmesini sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title