Haberler

Köln: Almanya'da Dünya Türk İşadamları Kurultayı

Almanya'nın Köln Şehrindeki Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Dünya Türk İşadamları Kurultayı'na İlişkin Bir Basın Toplantısı Düzenlendi. Toplantıya, T.c. Başkonsolosu Asim Temizgil, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Başkanı Kemal Şahin, Türk Dış Ticaret ve Dünya Türk İşadamları Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Koray Targay, Dış Ticaret Vakfı Genel Koordinatör Ömer Berki Katıldı.

Almanya'nın Köln şehrindeki Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Dünya Türk İşadamları Kurultayı'na ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, T.C. Başkonsolosu Asim Temizgil, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Başkanı Kemal Şahin, Türk Dış Ticaret ve Dünya Türk İşadamları Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Koray Targay, Dış Ticaret Vakfı Genel Koordinatör Ömer Berki katıldı.

Dünya Türk İşadamları Kurultayı'na ilişkin olarak Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilen toplantıya, T.C. Başkonsolosu Asim Temizgil, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Başkanı Kemal Şahin, Türk Dış Ticaret ve Dünya Türk İşadamları Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Koray Targay, Dış Ticaret Vakfı Genel Koordinatör Ömer Berki katıldı. Katılımcılar açıklamalarını sinevizyon gösterimiyle desteklerken, ilki 1996 yılında gerçekleştirilen ve her iki yılda bir tekrarlanan Dünya Türk İşadamları Kurultayı bu yıl 18-19 Kasım 2006 tarihinde İstanbul'da Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılması planlanıyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından düzenlenen kongreye, yurtiçi ve yurtdışından işadamları ile başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin üst düzey üyelerinin katılacak. "Türkiye'ye yatırım, geleceğe yatırım" sloganıyla 6. kurultayında üretim, istihdam, ihracat ve kalkınma konularının ele alınması beklenirken, bu yıl ilki gerçekleştirilecek "İller yatırım borsası" ile kurultayda yeni bir oluşum gerçekleşeceği bildirildi. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Başkanı Kemal Şahin, "60 ülkede 8000 Türk vatandaşına iş imkanı sağlandı, yüzlerce çalışma sahaları açıldı ve sektör üzerine toplantılar yapıldı. 3 binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi ve 250 standta ürün ve firma tanıtımları yapıldı. Ancak hedefimiz, bu rakamları daha yükseğe taşımak" dedi. Türk Dış Ticaret ve Dünya Türk İşadamları Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen ise, "Hedefimiz dünyanın hangi ülkesinde bir Türk işadamı varsa, ona bu vakfı tanıtmak. Burada birlik olunduğunda, destek verildiğinde, kazanan tek onlar değil, Türkiye de olacaktır. Bunun gerçekleşmesi için birkaç unsur var; ortak dil ve ticaret kültürü ve biraraya gelmek" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Koray Targay, "Bu bir inanç meselesi, biz inandık ve Türk işadamlarını biraraya getirmeyi başardık. Bu yıl ilk defa İller Yatırım Borsası altında bir oluşum gerçekleşecek. Burada iller, kendisini tanıtıp işadamlarını bölgesine çekmeye çalışacak.Türkiye, dünyanın ilk 20 ülkesinde, inşallah bunu daha ileriye götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title