Haberler

Kolluk Kuvvetlerine Turizm Semineri

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Burhan Şener, Ülkenin Yabancılar Arasındaki Kötü İmajının Yabancı Turistlere Davranış Biçimiyle Doğrudan Bağlantılı Olduğunu Belirterek, "Maalesef Türkiye İmajı Dışarıda Olumlu Değil. Bunu Düzeltmek Bizim Elimizde" Dedi.

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Burhan Şener, ülkenin yabancılar arasındaki kötü imajının yabancı turistlere davranış biçimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, "Maalesef Türkiye imajı dışarıda olumlu değil. Bunu düzeltmek bizim elimizde" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Sinop'ta mevcut kültür ve turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik başlatılan "yönlendirme ve eğitim seminerleri" sürüyor. Seminerler kapsamında son olarak, kolluk kuvvetlerine yönelik eğitici seminer düzenlendi. Seminere, jandarma, polis ve zabıtalardan oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Burhan Şener, kolluk kuvvetlerine özellikle ülkeye dışarıdan gelen yabancı turistlere nasıl davranılması gerektiği konularında örneklerle bilgiler verdi. Konuşmasında halkla ilişkiler, iletişim, mesleki etik ve imaj konularına değinen Burhan Şener, ülke imajıyla ülkeye gelecek turistin direk olarak bağlantılı olduğunu

kaydetti. Yrd. Doç Dr. Burhan Şener, "Maalesef Türkiye imajı dışarıda olumlu değil. Böyle derken tüm yabancılar bizim hakkımızda olumsuz düşünüyor diyemeyiz. Ancak bizim hakkımızda oluşturulmuş ve oluşturulmak istenen bir imaj var. Biz kendimizi biliyoruz. Biz kendimizi yabancıların bizi bildiğinden daha iyi biliyoruz. Bir insanı en iyi bilen yine kendisidir. İfade edemediği yönlerini de bilen kendisidir. Başkaları bizi gördüğü kadarıyla değerlendirir. Yabancıların bizde olumsuz olarak gördüğü yönler var.

İşte ülkeye geldiklerinde biz bu olumsuzlukları ortadan kaldırmalıyız. Yapacağımız görevle bunu onlara hissettirmemiz ve göstermemiz lazım. Bu sizlerin çabalarıyla gerekleşecek. Yurt dışına giden bir kamu görevlisi veya vatandaşın orada gösterdiği davranışlar da bu manada çok önemli. Bizim davranışlarımızın, uygulamalarımızın tamamı ülkenin imajını oluşturuyor" diye konuştu.

Bu arada seminerde, arkeolog Aynur Talakar tarafından, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu", Başkontrolör Orhan Gazi Karaca tarafından "Turizm Mevzuatı ve uygulama örnekleri" ve Çevre Sağlığı Teknisyeni Kayhan Konukçu tarafından da "çevre sağlığı ve hijyen" konularında katılımcılara geniş çaplı bilgi verildi.

(SÖ-SA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title