Haberler

"Kolalı İçecekler Yerine Süt İkram Edelim" Önerisi

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Kolalı İçeceklerin Sağlık İçin Önemli Tehditler İçerdiğini Belirterek, "İkram Şeklimizi Değiştirelim. Kola Yerine Kışın Sıcak, Yazın Soğut Süt İkram Edelim" Dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, kolalı içeceklerin sağlık için önemli tehditler içerdiğini belirterek, "İkram şeklimizi değiştirelim. Kola yerine kışın sıcak, yazın soğut süt ikram edelim" dedi.

Hayvancılığı teşvik amacıyla anaç sığır ve mandalara verilen doğrudan ödemelerin 250 YTL'ye çıkarıldığını söyleyen Milletvekili Yüksel, bilinçli ve usulüne uygun olarak hayvancılık yapılması durumunda devlet tarafından ciddi olarak destekleme yapıldığını kaydetti. Hayvancılığa yapılan desteklerle ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel, kültür ırkı ve kültür ırkı melezi sığır yetiştiren üreticilere, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında kayıtlı, tanımlanmış olmak ve üst birliğini oluşturmuş bir hayvancılık örgütüne üye olmak şartı ile anaç sığır başına 250 YTL doğrudan ödeme yapılacağını kaydetti. Yüksel, "Ayrıca anaç manda başına da 250 YTL doğrudan ödeme yapılacaktır. Anaç sığır başına ödeme yapılabilmesi için en az 5 başa sahip olmak gerekiyor. 200 başa kadar tam olarak, 200 baş ile 500 baş arası için aşağıdaki rakamların yüzde 50'si, 500 baş üzerine ise aşağıdaki rakamların yüzde 25'ine karşılık gelen tutarın ödenmesi yapılacaktır" diye konuştu.

Üretmiş olduğu sütü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan süt teşvik kod numarası almış, gıda sicili ve çalışma izni olan süt işleme tesislerine satan üreticilere beher litre süt için 4 YKr doğrudan destekleme ödemesi yapıldığını da hatırlatan Yüksel, süt kullanımını artırmak için öneride bulundu. Türkiye'de kolalı içeceklerin adeta salgın şekilde kullanıldığını, fakat kolalı içeceklerin sağlık için önemli tehditler içerdiğini belirten Yüksel, şöyle konuştu: "İkram şeklimizi değiştirelim. Kola yerine kışın sıcak, yazın soğut süt ikram edelim. Kahvaltılarda çay yerine süt içelim. Yemeklerde kola yerine ayran içelim. Çocuklarımızın beslenmesine kolalı içecekler yerine süt koyalım. Süt ve süt ürünlerinin kullanımının yaygınlaşması bize vazgeçilmez iki şey kazandıracaktır. Birincisi hayatımızın her aşamasında sağlığımızı kazanacağız. İkincisi ise her içtiğimiz süt üreticisinin ve köylünün cebine gedecek ve sosyal bir faaliyet yapmış olacağız. Kolalı içecekler piyasası herkesin bildiği gibi uluslar arası firmaların elindedir ve içtiğimiz her kolalı içecek bu firmaları güçlendirmektedir." (Nİ-SA) 27.05.2008 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title