Haberler

Köksal'ın Basına İlgisi

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Basına İlişkin Yeni Düzenleme Yapıldı. Yaklaşık 10 Yıldır Proje Halinde Duran Çalışmayı Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal Hayata Geçirerek, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nü, Daire Başkanlığı Statüsünde Müdürlüğe Çevirdi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde basına ilişkin yeni düzenleme yapıldı.

Yaklaşık 10 yıldır proje halinde duran çalışmayı Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal hayata geçirerek, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nü, daire başkanlığı statüsünde Müdürlüğe çevirdi.

Göreve geldikten sonra basınla sık sık sohbet toplantısı yapan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, bir ilke imza atarak, Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi'nin statüsünü değiştirdi. İçişleri Bakanlığı'nın emriyle yapılan düzenleme ile Basın Şubesi, Daire Başkanlığı statüsüne eşdeğer olan Müdürlük statüsüne çekildi. Emniyet Genel Müdürüne bağlı olarak çalışan İstihbarat Daire Başkanlığı, Özel Kalem Müdürlüğü ile aynı statüye çıkartılan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün ilk müdürü de 2.Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Kulalar oldu.

Bilgi Edinme, Basın, Halkla İlişkiler, Bilgi İşlem, Strateji Geliştirme ve Destek ile İdari Büro Amirliği'nden oluşan Müdürlüğün yönetmeliğiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki basına ait oda da yer aldı. Köksal ayrıca 81 ile emniyet müdürlüğüne gönderilen yönetmelikle yapılan düzenleme ile de, her ilde basına ait bir oda tahsis edilmesi ve gazetecilere uygun çalışma ortamı oluşturulmasını da sağlanmasına yasal imkan sağladı.

Daha önce statüsü gereği şube müdürlüğü olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan 26 daireden bilgi isteyen şube müdürlüğü rütbeye takılıyor ve sürekli problem yaşanıyordu. Basına en doğru ve hızlı bilgilendirme görevi verilen Müdürlük bilgi derlemesinde bundan sonra Emniyet Genel Müdürü adına aynı kademeden talepte bulunacak.(ANKA)

(ÜNS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title