Haberler

İZMİR KOKPİTTE SİMÜLASYONLA BİREBİR UÇUŞ DENEYİMİ

Güncelleme:

İZMİR'deki bir eğitim kurumunda kullanılmaya başlanan simülatörle hem öğrenciler hem de havacılığa merakı olanlar birebir uçuş deneyimi yaşıyor.

İZMİR'deki bir eğitim kurumunda kullanılmaya başlanan simülatörle hem öğrenciler hem de havacılığa merakı olanlar birebir uçuş deneyimi yaşıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yetkili Karşıyaka ilçesindeki bir eğitim kurumunda, eğitim alan öğrenciler ve işin meraklıları, eğitmen eşliğinde kokpite geçerek simülatörde uçuş deneyimi yaşıyor. Pilotaj eğitiminde başlangıç aşamasında yer alan uçaklardan ' Cessna 172'nin simülatörüne geçenler, gerçek bir kokpitteymiş gibi birebir uçuşu, gökyüzünde seyri ve inişi deneyimleyebiliyor. Uçuş öncesi, sırası ve sonrasındaki bütün operasyonları simüle eden sistemle deneyim kazanıyor.

Eğitim kurumunun sahibi Vedat Güneş, sadece öğrencilerin değil profesyonel pilotların da simülasyonu kullanıp acil durum senaryoları karşısında yeteneklerini artırdığını belirterek, Simülasyonda bütün uçaklar var. Genelde ilk uçuş deneyimi olan, tek motorlu ve ticari olmayan uçaklardan Cessna 172 ile başlıyoruz. İlerleyen seviyelerde Boeing 777 ve Boeing 747 gibi üst seviye uçaklarda da eğitim verilebiliyor. Eğitimlerde kokpit üzerindeki uçak durum göstergelerini öğretiyoruz. Profesyonel pilotlar ise acil durum senaryoları üzerinde simülatörü kullanabiliyor. Örneğin Boeing 777 pilotunun havada yaşayabileceği acil durumu, biz burada senaryolandırıyoruz. 4 ila 6 bin fitte motor arızası yaşandı. Bu duruma nasıl müdahale edecek. Uçağı nasıl kurtaracak, burada bunları görebiliyor dedi.

Dünyanın bütün havalimanlarının da programda yer aldığını belirten Güneş, Öğrencilerimiz dünyanın neresinde uçmak isterse, orayı açıyoruz. O havalimanını açıp, o tecrübeyi ve o atmosferi yaşatıyoruz diye konuştu.

Simülatörde uçuş deneyimi yaşayan evli ve 1 çocuk babası emekli Ercihan Sarı (53), Pilotlukla ilgili daha önce merakım vardı. Eğitim almak istedim. Uçağın kalkışında, olumsuz hava durumlarında yolculuk yaparken nasıl bir reaksiyon göstereceğimizi görebiliyoruz. Heyecanlı ve çok güzel. Pilotların işi gerçekten zormuş. Böylelikle bir de kabindeki işleyişi deneyimleme fırsatı bulduk dedi.

Elektrik elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cemil Enis Ejder (21) ise ayrıca pilotaj eğitimi de aldığını belirterek, Simülasyonda kokpitteyken neler yapmamız gerekiyor bunu öğreniyoruz. Göstergeler eşliğinde gerçek bir uçuşu deneyimleyebiliyorum. Faydalı buluyorum ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Karşıyaka Cessna Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title