Haberler

Kök Hücre Meme Estetiğinde Kullandı

Doktorların, Yağ Aldırma (Liposuction) Yöntemiyle Alınan Yağlardan Elde Edilen Kök Hücrelerini İlk Kez Kanserli Parçaların Ameliyatla Alınması Sonucu Bozulan Memelerin Estetiğinde Kullandı.

Doktorların, yağ aldırma (liposuction) yöntemiyle alınan yağlardan elde edilen kök hücrelerini ilk kez kanserli parçaların ameliyatla alınması sonucu bozulan memelerin estetiğinde kullandı.

Halen deneme aşamasındaki bu yöntemin, kanser ameliyatı geçirdikten sonra birbirinden farklı büyüklerde ve yüzeylerinde çukurlar oluşan memelere sahip milyonlarca kadın için ümit vaat ediyor. Bu yöntemin, protez kullanılmadan sağlıklı memelerin büyütülmesinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Yeni yöntemin şu ana kadar Japonya'da yapılan araştırma kapsamında yaklaşık 21 kadın üzerinde denendiği kaydedildi. ABD'deki doktorlar da bu yöntemin plastik ameliyatları için büyük bir potansiyel taşıdığını ifade etti.

Japon doktorlar bu araştırmada, 21 meme kanseri hastasının karınlarından ve kalçalarından yağ aldı. Bu yağın yarısı implant malzemesi olarak ayrıldı. Yağın geriye kalanı da kök hücreleri elde etmek ve elde edilen kök hücrelerini implant malzemesi olarak ayrılan yağla birleştirilmek için işlendi. Bu işlenmiş malzeme, hatalı memenin çevresindeki 3 yere enjekte edildi. Doktorlar bu şekilde, dokunun ölmekten kurtulmasını ve dayanıklı mini protezler oluşmasını bekliyor.

Araştırmanın önde gelen doktorlarından Japonya'nın Fukuoka kentindeki Kyuşu Üniversitesinden doktor Keizo Sugimaçi, bu tedaviden 8 ay sonra hastaların yüzde 80'inin sonuçlardan memnun kaldığını kaydetti. Tedaviden bir ila 6 ay sonra hastaların meme dokularında önemli sayılacak kalınlaşma kaydedildiği belirtildi.

Doktorlar, günümüzde satılan meme protezlerinin, mastektomiden (memenin alınması) sonra memelerin eski durumuna getirilmesi için kullanıldığına, bu protezlerin radyasyon tedavisinden oluşan geçmişteki bozulmaların giderilmesi için tasarlanmadığına dikkati çekiyor.

Bu yeni tedavi yönteminin 3 bin ila 5 bin dolar arasında maliyetinin olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title