Haberler

Kök hücre bağışına dikkati çekmek için Cudi Dağı eteklerinde pedal çevirdiler

Güncelleme:

Tur için hazırlık Bisikletlerin sürülmesi Alana varılması Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartan ile röportaj Lösemi hastası Kevser Barkın ile röportaj Silopi Bisiklet Topluluğu temsilcisi Abdullah Çakır ile röportaj Kök hücre bağışına dikkati çekmek için Cudi Dağı eteklerinde...

Tur için hazırlık

Bisikletlerin sürülmesi

Alana varılması

Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartan ile röportaj

Lösemi hastası Kevser Barkın ile röportaj

Silopi Bisiklet Topluluğu temsilcisi Abdullah Çakır ile röportaj Kök hücre bağışına dikkati çekmek için Cudi Dağı eteklerinde pedal çevirdiler

Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartan:

"Halkımızdan en yakın Kızılay Kan Merkezine giderek kan ve hücre bağışında bulunmalarını, 3 tüp kan vererek gönüllü bağışçı olmalarını, nakil bekleyen hastalarımıza umut olmalarını istiyoruz"

ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi ilçesinde Lösemi hastalarının hayata tutunabilmesi ve kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla şehir merkezinden Cudi Dağı eteklerine bisikletle yolan çıkılarak, lösemi hastaları için şarkı söylendi, pasta kesildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Talesemi Derneği, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Silopi Bisiklet Topluluğu işbirliğinde, Lösemi hastalarının hayata tutunabilmesi ve kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla 'bir pedal bir umut' etkinliği düzenlendi.

Kapalı spor salonunda bir araya gelen kalabalık, Cudi Dağı eteklerinde bulunan Esenli Köyüne kadar 10 kilometrelik yol boyunca pedal çevrildi. Burada Talasemi Derneğince programa getirilen lösemi hastaları için pasta kesilerek hediye verildi.

Pasta ikramının ardından Lösemi hastalığı hakkında bilgilendirilmede bulunularak kök hücre bağışının önemi aktarıldı.

Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartan, "Lösemiye dikkat çekmek ve kan ve kök hüre bağışına konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla her pedal bir umut diyerek bisiklet turu düzenledik. Hastalarımız da bize eşlik etti. Dolu-dolu bir gün geçirdik. Hastalarımız için tüm halkımızda destekte bulunmalarını diliyoruz. En yakın Kızılay Kan Merkezlerine giderek kan ve hücre bağışında bulunmalarını 3 tüp kan vererek gönüllü bağışçı olmalarını, nakil bekleyen hastalarımıza umut olmalarını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Lösemi çocuklara moral ve motivasyon olsun diye pedal çevirdiklerini ve pasta kestiklerini ifade eden Elif Ak, beraber eğlendiklerini söyledi.

Lösemi hastası Kevser Barkın, " Düzenlenen bu etkinlik için teşekkür ediyorum. Lösemi hastaları ilik bulamadığı için hayatını kaybedebiliyor. 3 tüp kan örneği vererek hayatımızı kurtarabilirsiniz. '

Silopi Bisiklet Topluluğu temsilcisi Abdullah Çakır ise Lösemi hastalarının yalnız olmadıklarını ve bugün onlar için özel olarak pedal çevirdiklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Cudi Dağı Silopi Lösemi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title