Haberler

Koçyiğit'in Sözü

15 Yaşında Konservatuara Başlamak Üzere Annesiyle Birlikte Ankara'ya Giden Hülya Koçyiğit'in İlk İşi Bir Demet Çiçekle Atatürk'ün Huzuruna Çıkmak Olmuş. Koçyiğit, 'O'nun İstediği Türk Sanatçısı Olmak İçin Söz Verdim' Dedi.

15 YAŞINDA KONSERVATUARA BAŞLAMAK ÜZERE ANNESİYLE BİRLİKTE ANKARA'YA GİDEN HÜLYA KOÇYİĞİT'İN İLK İŞİ BİR DEMET ÇİÇEKLE ATATÜRK'ÜN HUZURUNA ÇIKMAK OLMUŞ. KOÇYİĞİT, 'O'NUN İSTEDİĞİ TÜRK SANATÇISI OLMAK İÇİN SÖZ VERDİM' DEDİ.

Filiz Akın'ın 'Pazar Sohbetleri' programına konuk olan Hülya Koçyiğit, yıllar önce Atatürk'ün Anıtkabir'deki kabrini ilk kez ziyaret ettiği o gün yaşadıklarını anlattı.

15 yaşlarındayken, konservatuar'ın Bale bölümüne kaydolmak için annesiyle Ankara'ya giden Koçyiğit, 'İlk Ankara'ya gidişimiz büyük bir hadise' diyerek oturdukları Kuzguncuk semtinde mahallelilerin bakışını "Hülya balerin olacakmış'! Balerin olmak ne demek, bale ne demek? Mahallede bunu bilebilecek pek fazla insan yok. Dans olunca, dansöz olacak herhalde falan diye düşünmüşler. Anneme dansöz mü olacak demişler' şeklinde aktardı.

Annesinin kendisine büyük bir destek verdiğini ve birlikte Ankara'ya gittiklerini anlatan Hülya Koçyiğit, Ata'nın huzuruna çıktıkları o anı şöyle anlatıyor:

'Annemle hazırlandık. Trene bindik, Ankara'da indik. Hemen otele valizlerimizi bıraktık. Çiçekçiye gittik ve bir paket kırmızı glayör yaptırttık ve kucağımıza aldık, ilk ziyaretimizi Anıtkabir'e yaptık. Mozoloye çiçekleri bıraktık ve O'nun huzurunda söz verdik. Dedik ki 'Biz bugün hayata adım atıyoruz. Mesleğimizi seçtik. Balerin olacağız, sanatçı olacağız. Atatürk, senin gösterdiğin yolda ileryeyeceğiz ve senin işaret ettiğin Türk kadını olacağız, senin hayal ettiğin sanatçı olarak varolacağız' diye yeminler ettik. O'nun huzurunda söz verdik. Elimde glayörlerle Anıtkabir'de resmim var. Onu da unutmamış annem çektirmiş. Ankara demek Anıtkabir demek. Atatürk orada çünkü. Annem öğretmen okulunda okumuş. Herhalde öğretmen olmayı hedeflemiş hayatında. Atatürk hayatımızda çok önemli. Dün de öyleydi bugün de öyle yarın da öyle olacak.'

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title