Haberler

Koçbank ile Birleşen Yapı Kredi'nin Logosu da Koç Oldu

Koçbank ile Yapı Kredi Arasında Yürütülen Türk Finans Sektörünün En Kapsamlı Birleşme Projesi Bugün İtibarıyla Tamamlandı. 28 Eylül 2005'te %57.4 Oranında Yapı Kredi Hissesinin Koçbank'a Devriyle Başlayan Süreçte, 20 Nisan 2006'da Banka Yönetim Kurulları İki Kurumun Birleştirilmesine İlişkin Kara...

Koçbank ile Yapı Kredi arasında yürütülen Türk finans sektörünün en kapsamlı birleşme projesi bugün itibarıyla tamamlandı. 28 Eylül 2005`te %57.4 oranında Yapı Kredi hissesinin Koçbank`a devriyle başlayan süreçte, 20 Nisan 2006`da Banka Yönetim Kurulları iki kurumun birleştirilmesine ilişkin karar almıştı. Yürütülen hukuki süreç sonucunda Koçbank`ın %80.27, Yapı Kredi`nin ise %19.73 sahipliği ile oluşan yeni Yapı Kredi`nin ödenmiş sermayesi 3 milyar 143 milyon YTL`ye yükseldi. 30 Haziran 2006 tarihli bilançolara göre ise yeni Banka 45 milyar 680 milyon YTL aktif büyüklüğü ile sektörün 4. büyük özel bankası konumuna yükseldi. Yapı kredi şu anda kamu bankalarının da dahil olduğu sıralamada aktif büyüme açısından 5.büyük banka konumunda yeralıyor.

YAPI KREDİ` DE YENİ DÖNEM

Koç Finansal Hizmetler CEO` su ve Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya birleşmedeki yasal sürecin tamamlanması dolayısıyla Yapı Kredi Plaza` da düzenlenen basın toplantısında Koçbank ve Yapı Kredi`nin birleşmesi sonucunda ortaya çıkan yeni Yapı Kredi ile Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü için yepyeni bir dönemin başladığını belirtti. Kaya, eski Yapı Kredi Bankası`na halkın duyduğu güven ve sektördeki güçlü konumu nedeniyle Yapıkredi Bankası ismine dokunulmadığını ancak yönetim anlayışının Koçbank esaslarına göre sürdürüleceğini belirtti. Kaya, 28 Eylül 2005 tarihinden bu yana 16,000`i aşkın Grup çalışanının bir yandan müşterilerinin ihtiyaçlarını en yüksek kalitede hizmetle karşılamaya devam ederken, diğer taraftan da tekrarı kolay kolay yaşanmayacak olan birleşme projesini başarıyla yürüttüklerini belirtti.Kaya 2 ekim 2006 hedefi doğrultusunda yaklaşık 16 bin personelin ekip çalışması 800 personelin doğrudan katılım ile 235 proje başlatıldı,86` sı tamamlandı ve 149` u devam ediyor ¨ diye konuştu.

¨2007 PLANLARIMIZI ŞİMDİDEN YAPMAYA BAŞLADIK ¨

Bu birleşmenin Türk bankacılık sektöründe örnek teşkil ettiğini düşünüyorum ¨ diyen Kaya ¨ Türkiye`nin en dinamik aynı zamanda en tecrübeli kurumlarından birini oluşturduk. Amacımız Yapı Kredi`yi, bankacılığın her alanında müşterilerin ve çalışanların ilk ve tek tercihi haline getirmek. Liderlik vizyonumuzla geleceğe daima iyimser bakan bir kurum olacağız. Çünkü geleceği değiştirebilecek güçte bir kurum yarattık. Artık daha sağlam, daha etkin, daha hızlı, daha modern, daha kaliteli, daha büyük ve daha güçlü bir kurum olarak, yeni Yapı Kredi olarak sektördeyiz. Bu özgüvenle her zaman olduğu gibi müşterilerimizin ve Türkiye ekonomisinin yanında olacağız¨ dedi

LEYLEKTİ, `KOÇ` OLDU

Yapı Kredi`nin logosundaki 62 yıllık leylek figürü, yerini Koç Holding`in `koç boynuzu`na bıraktı. Bankanın yuva kuran imajına `güç` ekleniyor. Kazım Taşkent`in 1944 yılında kurduğu ve sektörde hep ilklere imza atan Yapı Kredi, 62`nci yaşında farklı bir heyecan yaşıyor. Koçbank ile birleşen bankanın leylek figürlü logosu, Koç Holding`in logosuyla değiştirildi. Banka müşterilerinin ,çalışanlarının ,hissedarların ve vatandaşların seçimleri doğrultusunda hazırlanan yeni logo, 585 şube ve 600` ün üzerindeki dış mekan ATM` lerindeki yerini aldı. Önceki logoda kullanılan leylek figürü `yuva kuran` anlamına geliyor ve `büyümeyi` simgeliyordu. Kaya` nın verdiği bilgiye göre yeni logodaki koç boynuzu figürü, Koç Holding`in gücünü simgeliyor. Bu durum, bankanın bundan sonraki dönemde güçlü mali yapısına vurgu yapacağı anlamına geliyor. Yeni logoda figür değişikliği dışında dikkat çeken unsurlardan biri de, büyük harf yerine küçük harf kullanılması. Ayrıca tabelalardaki Yapı ve Kredi Bankası yazısı, `YapıKredi` şeklinde birleştirilmiş. Arka zeminde gri renk tercih edilmiş.

Eskiden daha canlı ve daha hareketli olan logoda ağırlıklı olarak gri renk kullanılması, ağırbaşlılığın simgesi olarak yorumlanıyor.

Birleşme ile ilgili çalışmaların yüzde 40` ının şimdiye kadar tamamlandığını belirten Kaya, yıl sonuna kadar yüzde 90` lık bir kısmın tamamlanacağını ve şeker bayramındaki 4 günlük tatil sırasında da teknolojik birleşmenin gerçekleşeceğini söyledi.

İki kurum arasındaki kültür farklılıklarının azaltılması için stratejik ve mali çalışmaların yanısıra insan kaynaklarına da önem verdiklerini vurgulayan Kaya, bugüne kadar 5 binin üzerinde çalışanımızla biraraya geldik. Bunlar genelde toplantı amaçlıydı ama büyük bir çoğunluğu da motivasyon kaynaklıydı.Sektörde bugüne kadar bu tür birleşmelerin yüzde 70` inde arzu edilen başarı elde edilememiştir ancak. Bizim başarımızın temel nedeni insan faktörünü ilk planda düşünmemizden kaynaklanıyor¨ dedi.

¨MALİ DİSİPLİNDEN ŞAŞMAMAK GEREKİR¨

Koç Holding CEO `su Kemal Kaya bir basın mensubunun ¨Reel faizlerin yüksek gitmesi ve mali piyasalardaki dalgalanmalar sizin bankanızı ve sektörü nasıl etkiler¨ sorusu üzerine şunları kaydetti :

¨Mali piyasalardaki dalgalanmalar bankamızın hedeflerinde bir sapma meydana getirmeyecektir. Önümüzdeki birkaç aylık süre içinde enflasyonun tek haneli rakamlara düşeveğine inanıyorum.Hükumetiemizin de çalışmaları ile istenilen noktaya ulaşılacak. En önemilsi de mali disiplinden şaşmamak gerekiyor¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title