Haberler

Kocatepe res'in ilk türbinleri elektrik üretimine başladı

Afyonkarahisar ili Sandıklı İlçesinde yer alan 100 MWm Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) ilk türbinleri elektrik üretimine başladı.

Afyonkarahisar ili Sandıklı İlçesinde yer alan 100 MWm Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) ilk türbinleri elektrik üretimine başladı.

Kocatepe Rüzgar Santrali'nde kullanılan Enercon türbinler (25 adetx4 MW E-126 EP3), 116 metre kule yüksekliği ve 127 metre kanat çapına sahip özel tasarımları sayesinde düşük ve orta güçteki rüzgarlarda bile yüksek güçte üretim yapabilme özellikleriyle farklılaşıyor.

Güriş Holding'den yapılan açıklamada, "Kocatepe Rüzgar Enerji Santrali'ndeki en son teknolojiye sahip türbinleriyle Türkiye'ye yenilenebilir enerjide katkı sağlamaya devam ediyor. Kocatepe RES; elektrik üretimi ile sanayiciye, turizme, eğitime ve yöre halkına büyük destek olacaktır" denildi ve şu bilgiler verildi:

"1958 yılından beri İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren ve 2000 yılından itibaren yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını devam ettiren Güriş Holding, bugün itibariyle, 489 MW güce sahip 9 adet Rüzgar Enerji Santralleri (RES), 210 MW güce sahip 7 adet Jeotermal Enerji Santralleri (JES) ve 104 MW güce sahip 6 adet Hidroelektrik Santralleriyle (HES) sadece Türkiye'de toplamda 803.5 MW güç ile Türkiye'ye ve Dünya'ya temiz, yenilenebilir enerji üretimiyle katkı sağlamakta olup ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak ve yerli kaynaklardan enerji üretmek için çalışmalarını sürdürüyor.

"2018 yılında devreye alınan Kosova'daki 32.4 MW Kitka RES ve 2019 yılında devreye alınan Ukrayna'daki 30 MW Ovid RES ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yurt dışında da devam etmektedir. GÜRİŞ'in yurtdışındaki bu iki RES yatırımı ile sadece Rüzgar Santrallerindeki toplam gücü 551.4 MW'a ulaşmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kocatepe Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title