Haberler

Kocatepe Camisi'nde 'Kudüs' Protestosu

Kocatepe Camisi'nde 'Kudüs' protestosu ABD Büyükelçiliğine siyah çelenk bırakıldıANKARA - Kocatepe Camisi'nde cuma namazı sonrası, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması protesto edildi.

Kocatepe Camisi'nde ' Kudüs' protestosu

ABD Büyükelçiliğine siyah çelenk bırakıldı

ANKARA - Kocatepe Camisi'nde cuma namazı sonrası, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin öncülüğünde toplanan grup cuma namazından sonra Kocatepe Camisi önünde protesto etti. Grup "Katil ABD", "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" şeklinde sloganlar atarak, tekbirler getirdi. Eylem sırasında, çok sayıda polis ekibi de cami çevresine güvenlik önlemi aldı. Cami önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, "Her gün onlarca insanın yaralanmaya devam edildiği, topraklarının işgal edildiği ve korku içinde yaşanılmaya hapsedilen Filistin toprakları için bunlar yetmezmiş gibi, barışa ve çözüme katkı sunması gereken pozisyonda bulunan insanların feci açıklamaları maalesef çözümsüzlüğe hizmet etmektedir" dedi.

"Bu karar uluslararası hukuka aykırıdır"

Ravza Kavakcı Kan, sözlerine şöyle devam etti:

" Kudüs'ün Amerika ve İsrail'in kendi içlerindeki ucuz siyasi hesaplar, basit ve kısa vadeli çıkarlar için feda edilmek istenmesi bizleri derinden yaralamıştır. Birleşmiş Milletlerin kararlarına uymayan uluslararası hukukun ihlali niteliğindeki bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve vatandaşlarımız olarak tanımıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Fransa Devlet Başkanı, Avrupa Birliği Dışişleri Temsilcisi, Avrupa'nın önde gelen siyasi liderleri, Amerika'nın önemli siyasi figürleri, farklı dinlerin temsilcileri ve sivil toplum örgütleri bu kararın vahameti ile ilgili birçok açıklama yapmış ve kararın kabul edilebilir bir karar olmadığını ortaya koymuştur. Bu karar uluslararası hukuka aykırıdır. Arap Birliği Cumartesi günü toplanıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün acil olarak toplanacak. Kudüs 3 dinin kutsal mekanı ve Müslümanların ilk kıblesidir."

"Bu karar, bölge ve dünya barışına vurulmuş çok ağır bir darbedir"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise yaptığı açıklamada, "Bir barış yurdu olan Kudüs, biz Müslümanlar için kutsal bir şehirdir. Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Alınmış olan karar Kudüs'ün tarihi statüsüne, uluslararası sözleşmelere ve diplomasiye tamamen aykırıdır. Bu kararı alanlar bundan sonra gerçekleşecek olan hadiselerin tarih huzurunda sorumlusudurlar. Alınmış olan bu karar bölge ve dünya barışına vurulmuş çok ağır bir darbedir. Bizlere düşen bu tarihi hatadan dönülene kadar Müslümanca bir tavır sergilemektir. Kudüs bizim davamız, onurumuz, şerefimizdir ve kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

Öte yandan, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri de alınan kararı protesto etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı elçiliğe siyah çelenk konuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Avrupa Birliği Kocatepe İsrail Kudüs 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title