Haberler

Kocasinan'da Hedef 100 Bin Fidan

Bu yıl hedefi 100 bin fidan olarak belirleyen Kocasinan Belediyesi Ekim ayı itibarı ile ağaçlandırma faaliyetlerini hızlandırdı.

Bu yıl hedefi 100 bin fidan olarak belirleyen Kocasinan Belediyesi Ekim ayı itibarı ile ağaçlandırma faaliyetlerini hızlandırdı.

Kocasinan Belediyesi tarafından, "Daha Yeşil Kocasinan" sloganı ile başlatılan fidan dikme etkinliği kapsamında Argıncık Kayabaşı mahallesinde öğrencilerin tohum olarak diktiği ve yetiştirdiği fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın startını verdiği fidan dikme etkinliğine bu hafta Feridun Cıngıllıoğlu ve Gazioğlu İlkokulu öğrencileri katıldı.

Etkinlik öncesi öğretmen, öğrenci ve bölge sakinlerine ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler veren Çolakbayrakdar, mevsimin elverişli hale gelmesi ile birlikte her salı günü Kocasinan'ın bir bölgesinde fidan dikme etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Bu haftaki fidan dikme etkinliğinin diğerlerinden farklı olduğunun dile getiren Çolakbayrakdar, şu bilgileri aktardı:

"Argıncık Kayabaşı'da düzenlediğimiz etkinliğimizin en önemli katılımcıları Feridun Cıngıllı İlkokulu öğrencilerimiz. Uzun zaman önce edindikleri tohumları yetiştirdiler ve fidan haline getirdiler. Şimdi ise onları toprakla buluşturma zamanı geldi. Bu fidanları inşallah koruyup kollamak Kocasinan Belediyesi olarak bizim görevimiz. Bu manada yavrularımıza yeşili sevdiren ve bu bilinci edinmelerinde katkısı bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Kocasinan Belediyesi'nin bu yılki ağaçlandırma çalışmalarında hedefinin 100 bin fidan olduğunu ifade eden Çolakbayrakdar, "Belediyelerin gecesi gündüzü, yazı kışı, bayramı seyranı olmaz. Bizler Kocasinanlılara hizmet noktasında elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımızda bunlardan sadece biri. Yeşil, bizlerin çevreye bakışı noktasında önemli bir konu. Yeşil ve çevre bilincini en iyi şekilde gençlerimize aşılayabilmek adına bu tür katılımcı etkinlikler yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü katılım ne kadar geniş çaplı olursa yaptığınız işin ömrü de o kadar uzun olur." diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tohumundan itibaren yetiştirdiği fidanları hep birlikte toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Kocasinan Belediyesi Kayabaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title