Haberler

Koçarlı'da Dağa Taşa Zeytin Fidanı

Aydın'ın Koçarlı İlçesinde 2 Yıl Önce Kaymakam Mustafa Özarslan Tarafından Başlatılan 'Dağa Taşa Zeytin Fidanı' Kampanyası Kapsamında 338 Hektar Alanda 8 Bin 436 Adet Zeytin Fidanı Dikildi. Proje Kapsamında Son Olarak İlçeye Bağlı Haydarlı ve Karadut Köylerine Ait 80 Hektarlık Alan da Düzenlenen Törenle Ağaçlandırıldı.

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 2 yıl önce Kaymakam Mustafa Özarslan tarafından başlatılan 'Dağa Taşa Zeytin Fidanı' kampanyası kapsamında 338 hektar alanda 8 bin 436 adet zeytin fidanı dikildi. Proje kapsamında son olarak ilçeye bağlı Haydarlı ve Karadut köylerine ait 80 hektarlık alan da düzenlenen törenle ağaçlandırıldı.

İki köy arasında bulunan ve yıllardır atıl duran arazide düzenlenen ağaç dikim törenine Vali Mustafa Malay, Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

Törende konuşan Koçarlı Kaymakamı Mustafa Özarslan, geleceğin en önemli tarım ürünün zeytin ve zeytinyağı olduğunu belirterek, dikilen fidanların gelirleriyle ilçede yoksulluğu ortadan kaldıracaklarını söyledi. 2005 yılında başlattığı 'Dağa Taşa Zeytin Fidanı' kampanyası kapsamında ilçeye bağlı 9 köyde köy tüzel kişiliklerine ait ve atıl durumdaki binlerce dönüm arazinin zeytin ağaçlarıyla yeşillendirildiğini belirten Özarslan, "Bugüne kadar Şahinciler, Çakırbeyli, Çakmar, Tekeli, Boğaziçi, Dedeköy,

Haydarlı, Büyükdere ve Karadut Köylerinde 338 Hektar alanda 8 bin 436 adet zeytin fidanı diktik. Kamuya ait arazilerde bulunan zeytin ağaçlarının da ıslahını yaptık. Bu 9 projenin maliyeti 106 bin 841 YTL. Amacımız hem arazilerimizi zenginleştirmek hem de üretime katkı sağlayarak köylerimizin gelirini yükseltmektir. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde proje kapsamında ağaç diken köylerimizin gelirlerinin belediyelerin gelirinden daha fazla olacağına inanıyorum" diyerek projelerine katkı veren herkese ayrı ayrı

teşekkür etti.

Ağacın ve özellikle Ege Bölgesi için zeytinin öneminden söz eden Vali Mustafa Malay, başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam Özarslan'ı tebrik ederek, "Dikilen her ağaç o ülke için bir sigortadır. Erozyon, küresel ısınma, kuraklı ve diğer olumsuz tabiat şartlarının en önemli nedenlerinden biri de ağaçların yok edilmesidir. Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi olarak kaynaklarımızı kullanmada eğitim, sağlık ve ağaçlandırmaya öncelik veriyoruz. Ağaç diken mutlaka meyvesini alacaktır" dedi.

Törende ayrıca kamu arazilerindeki zeytin ağaçlarını en iyi şekilde bakıp koruyan köy muhtarlarına da teşekkür belgesi verildi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, protokol üyeleri ve öğrenciler Haydarlı-Karadut Köylerine ait 80 dekar araziyi ağaçlandırdı.

(İK-İK-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title