Haberler

Kocaoğlu'ndan AK Parti'ye Ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her fırsatta tüp geçidin yapılmasından yana olduğunu ve desteklediğini kamuoyunda paylaştığını belirterek, "İzmir'de tüp geçide dava açanlar benim de bütün projelerime dava açıyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her fırsatta tüp geçidin yapılmasından yana olduğunu ve desteklediğini kamuoyunda paylaştığını belirterek, " İzmir'de tüp geçide dava açanlar benim de bütün projelerime dava açıyorlar." dedi.

Kocaoğlu, bir süre önce AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Aydın Şengül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu, başarılı hizmetler yapacağına inandığını söyledi.

İçerisinde onay bekleyen projelerin olduğu bir dosyayı Şengül'e veren Kocaoğlu, belediyeye ait mekanların bütün partilerin emrinde olduğunu, her zaman kullanılabileceğini belirtti.

Zaman zaman çatışmalar olsa da söz konusu İzmir'in yararına projeler olduğunda beraber hareket edeceklerini dile getiren Şengül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Makamların geçici olduğunu, buraların hizmet için olduğunu ifade eden Şengül, "Bu makamda görevde olduğumuz sürece çatışmadan uzak samimi bir şekilde İzmir adına neler yapabileceksek yapmaya çalışacağız." dedi.

Kocaoğlu'nun kendisine verdiği dosyayı inceleyerek takipçisi olacağını aktaran Şengül, "Dosyayı aldım tabiki burada hükümetimize düşen yapılması gereken ne ise buradaki basın mensuplarının kamuoyunun önünde takipçisi olacağımı söylüyorum. Aynı şekilde İzmir'de yerelde iktidar sizsiniz, 7 tane ilçe belediyelerimiz var onların da büyükşehirle ilgili bazı sıkıntıları ve talepleri var onlarla ilgili hazırlık yaptım. Bunları da size ileteceğim ilgilenirseniz seviniriz." ifadelerini kullandı.

Körfez Geçişi Projesi

Aydın Şengül, Körfez Geçişi projesiyle ilgili dava açıldığını anımsatarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun körfez geçişini sürekli desteklediğini bildiğini söyledi.

Körfez geçişiyle ilgili dava açan kişilerin arka planda incelendiğinde belli bir organizasyonun olduğunu ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini aktaran Şengül, "Belli odalar ve sivil toplum örgütleri adı altında sadece belli yatırımları engellemek adına bir yapı oluştuğunu görüyoruz. Hükümet kendine yatırım yapmıyor, eşit şekilde İzmir'in hakkı neyse onu yapıyor. Nasıl çevre yollarını, otoyolları, bölünmüş yolları, havalimanlarını yaptığımız gibi bu da acil, bu konuda açık net şekilde desteğinizi bekliyoruz." dedi.

Kocaoğlu ise Körfez Geçişi Projesi ile ilgili şunları kaydetti:

"Her fırsatta tüp geçidin yapılmasından yana olduğumu ve desteklediğimi kamuoyunda paylaşıyorum, paylaşmaya da devam edeceğim. İzmir'de tüp geçide dava açanlar benim de bütün projelerime dava açıyorlar. Ankara'dan bakıldığında sanki beraber hareket ediyormuşuz gibi bir şey doğuyor. 'Başkan söylerse bu iş hallolur' gibi. Tam tersi bizim de birçok projemize Kültürpark, katı atık projemizde hiçbir şey yok aynı dertten muzdaribiz."

Bir gazetecinin "Kocaoğlu'nu 2019 seçimlerinde yeniden aday görmek ister misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Şengül, "Yenile yenile bir gün yenmesini öğreneceğiz. Sevgili başkanımızla yarışıyoruz memnuniyetle yeniden aday görmek isteriz ondan da mutlu oluruz. Sayın Başkanımızın aday olup olmayacağını bilmiyoruz, bazen aday olacağını bazen de aday olmayacağını deklare ediyor o süreç içerisinde belli olur. Netleştiğinde o konu hakkında konuşuruz." dedi.

Kocaoğlu ise "Ankara'da, İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi aday çıkarmaktan yenilmekten bıkıyor mu? Bütün siyasi partiler koşacak, çalışacak, yarışacak kazanmak için." dedi.

Ziyaret sonunda gazetecilerin fotoğraf çektiği sırada Kocaoğlu, "Ben aday olacağıma göre beni daha genç yakışıklı çıkartın." diye espiri yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Aydın Şengül Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title