Haberler

Kocaoğlu: "İzmir'in Duraklaması Bitti"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de "Duraklamanın Bittiğini ve Kabuğun Yırtıldığını" Belirterek İzmir'in Önünün Açık Olduğunu Söyledi. Kocaoğlu, İzmir'in, Hem Stratejik Planda Seçilen Vizyonla Hem de Üretilen 500'ye Yakın Proje ile İlerleyen Günlerde Sanayi Potansiyelinin Artmasını, Turizmde, Hizmet Sektöründe Büyümesini Hedeflediklerini Kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de "duraklamanın bittiğini ve kabuğun yırtıldığını" belirterek, İzmir'in önünün açık olduğunu söyledi. Kocaoğlu, İzmir'in, hem stratejik planda seçilen vizyonla hem de üretilen 500'ye yakın proje ile ilerleyen günlerde sanayi potansiyelinin artmasını, turizmde, hizmet sektöründe büyümesini hedeflediklerini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kent söyleşilerinin ikincisi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde gerçekleştirildi. Söyleşide bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de duraklamanın bittiğini ve kabuğun yırtıldığını belirterek, İzmir'in önünün açık olduğunu söyledi. "İzmir İktisat Kongresi'nden EXPO'ya" başlığı altındaki söyleşinin konuğu CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan oldu. Söyleşiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, CHP İl Başkanı Selçuk Ayhan ve Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile çok sayıda dinleyici de katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasınsa İzmir'in EXPO 2015 gerçekleştirilinceye kadar ki hedeflerinin tümünü önüne koyduğunu belirterek, 500'e yakın projeyle sanayi potansiyelinin artmasını, turizmde, hizmet sektöründe büyümesini hedeflediklerini söyledi.

1970'li yılların başında özel sektörün başlattığı hareketlilikten sonra İzmir'in duraklama dönemine girdiğini ifade eden Kocaoğlu, İzmir'in organize sanayi bölgeleri ölçeğinde sanayileşmesini sürdüğünü, şu anda organize sanayi bölgesi ve sanayi alanlarının yüzde 35'i dolu durumda olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, tarihi, zengin kültür yapısı ve insan dokusunun getirdiği artıları ile hizmet sektöründe, termal turizmde, eğitimde, arkeoloji turizminde, ören yerleri turizminde, inanç turizminde, kum - deniz - güneş turizminde yeterince kullanması gerektiğnin altını çizerek hizmet sektörünün - turizmin gelişmesi noktasında açılım yapılması gerektiğni vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da yaptığı konuşmada, İzmir için EXPO'nun bir iddia olduğunu belirtti. Oyan, İzmir'in bir tek iddianın peşinden gidecek bir kent olmadığına vurgu yaptı. Oyan, "Onu bir dünya kenti yapmak için tarihi mirası iyi kullanmalıyız. İzmir tarihi ve kültürüyle, coğrafyasıyla, turizmiyle, büyük bir ticaret kentidir. Özellikle Türkiye'de Akdeniz'in merkezine oturması gereken bir kenttir" diye konuştu.

Söyleşinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Prof. Dr. Oğuz Oyan'a çiçek ve teşekkür plaketi verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title