Haberler

Kocaoğlu: Bornova, Karşıyaka ve Çiğli'de Arsenik Sorunu Var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova ve Karşıyaka Bölgesine Verdikleri Paçal Sudaki Arsenik Oranının, Standartların Yüzde 50 Üstünde Olduğunu, Vatandaşa 'Hadi İç Birşey Olmaz' ya da 'İçme' Diyecek Durumlarının Bulunmadığını Söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova ve Karşıyaka bölgesine verdikleri paçal sudaki arsenik oranının, standartların yüzde 50 üstünde olduğunu, vatandaşa ''hadi iç birşey olmaz'' ya da ''içme'' diyecek durumlarının bulunmadığını söyledi.

Kocaoğlu, İzmir'e bugüne dek 7 kaynaktan alınan suyu verdiklerini, 2007 yılı yaz aylarında Menemen, Sarıkız ve Göksu kuyularındaki arsenik oranının yükseldiğini, yükselen değerleri görünce Dokuz Eylül Üniversitesi ile arıtma yöntemleri konusunda çalışmaya başladıklarını bildirdi.

Kocaoğlu, ''Bu tespiti yaptıktan sonra 59 mikrogram arsenik oranına sahip Göksu'dan su vermiyoruz. Sarıkız kuyusundan suyu alıp paçal yapıyoruz. Göksu'dan 15-20 gündür su vermiyoruz'' dedi.

Güneyde hiçbir arsenik sorunu olmadığını, Bornova, Karşıyaka ve Çiğli bölgesinde ise arsenik sorunu bulunduğunu ifade eden Kocaoğlu, televizyona çıkıp ''Ben suyu içiyorum'' demenin doğru bir yöntem olmadığını, bu yöntemi samimi bulmadığını belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Benim vatandaşa diyeceğim şudur. Bakanlığımızın kabul ettiği arsenik standardı 10 mikrogramdır. Bornova ve Karşıyaka bölgesine verilen suyu paçal yapıyoruz. Oraya verdiğimiz su, ortalama arsenik oranının yüzde 50 üstünde orana sahip. Arsenik miktarı 10 mikrogram ve 20 mikrogram arasında su veriyoruz. Realite bu. İçip içmeyeceğinizi siz bu söylem demetinin içinden çekip alacaksınız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title