Haberler

Kocamaz, "Mersin Metrosu Projesi Tamamlanma Aşamasında"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’e kazandıracakları en önemli projelerden birinin Mersin Metrosu olduğunu belirterek, projenin tamamlanmak üzere olduğunu ve metro şeklinde hizmete gireceğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'e kazandıracakları en önemli projelerden birinin Mersin Metrosu olduğunu belirterek, projenin tamamlanmak üzere olduğunu ve metro şeklinde hizmete gireceğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nde (MESİAD) düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. MESİAD Erhan Deniz Konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında iş insanları ile bir araya gelen Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Mersin iş dünyasının merak ettiği soruları da bu toplantıda yanıtlayan Kocamaz iş adamları ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hasan Engin "Mersin hepimizin. MESİAD olarak da Mersin'e ve projelerine sahip çıkıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bize çok katkıları oldu. Kentin gündeminde olan Mersin'le ilgili merak edilenleri bugün burada başkanımıza soracağız" dedi.

"MESİAD birçok projeye öncülük yapıyor"

MESİAD'ın Mersin için önemli bir kuruluş olduğunu, Mersin'in ekonomisine önemli katkı sağlayan insanlardan oluştuğunu kaydeden Kocamaz, "Mersin'in ekonomisine yön veren kuruluşlardan bir tanesi. Özellikle de bağımsız, bağlantısız bir sivil toplum kuruluşu olması nedeniyle kentin problemlerini geçmişten bu yana çok daha eğmeden, bükmeden ilgililere ileten bir kuruluş olması, birçok projeye öncülük yapmış ve yapıyor olması Mersin açısından önemli. Bugün de burada Mersin'in problemleri ve geleceğine yönelik bir toplantıda bir arada olmak bizim açımızdan da önemli" ifadelerini kullandı.

"Sorunların çözümü için istenen noktaya gelemedik"

Mersin'in özel bir şehir olduğunu ve Mersin'in problemlerinin çözülmesi konusunda istedikleri noktaya henüz gelemediklerini belirten Kocamaz, 13 ilçeye hizmet vermek zorunda olduklarını kırsal ve merkez ayrımı yapmaksızın sorunlara çözüm bulmak için çalıştıklarını kaydetti. Mersin'in sorunlarını büyük ölçüde çözecek olan imar planları ile ilgili sık sık sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya geldiklerini aktaran Kocamaz, "1/ 5 binlik planlardan önce 1/100 binlik planlar alelacele bakanlığa götürülmüş. Ama bu plan Mersin'in önünü açacak bir plan değildi. Biz göreve gelir gelmez bu problemlere el attık. 1/100 binlik planları hemen ihale ettik. Uzun bir süreç sonucunda bu plan meclisten geçti ve bakanlığın onayına sunuldu. Bakanlık da üzerinde çok ufak değişiklikler yapıldıktan sonra kabul etti. Bundan sonra esas 1/5 binlik planlarla ilgili çalışma başlattık. Bunun yanı sıra Ulaşım Master Planı çalışmalarını başlattık. Daha önce bu plan çalakalem yapılmış ve 10 ayda tamamlanmış. Biz göreve geldikten sonra bu planı ele aldık ve yeniden ihale ettik. Uzun görüşmeler neticesinde bu plan tamamlandı ve hafif raylı sistem yapılmasına yönelik karar çıktı" şeklide konuştu.

"Metro projesi tamamlanmak üzere"

Mersin'e kazandıracağı en önemli ve büyük projelerden birisi olan Mersin metrosunun proje detaylarını katılımcılarla paylaşan Kocamaz, "Bizim gönlümüzden Havaray geçti ama izin verilmedi. Daha sonra bakanlık belli bölgelerde yerin altına girilmesinin daha doğru olacağına karar verdi. Proje yeniden ele alındı. Proje şu an tamamlanmak üzere. Bu proje artık tamamı metro olacak şekilde yapılıyor. Tamamı yerin altından gidecek şekilde planlandı. Limanla ilgili sıkıntılarımız var. Kapasitesi yüzde yüzün üzerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra biz Nükleer santralle ilgili konuyu Mersin'de sindirememişken, birde balık çiftlikleri sorunu ortaya çıktı" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Burhanettin Kocamaz Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title