Haberler

Kocamaz, "Mersin'e Sahip Çıkmak Boynumuzun Borcudur"

Güncelleme:

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'e sahip çıkmanın Mersin'de yaşayan herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'e sahip çıkmanın Mersin'de yaşayan herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

İstanbul'da düzenlenen 'Kazananlar Konferansı'na katıldıktan sonra ayağının tozuyla seçim çalışmalarına yine hızlı başlayan Başkan Kocamaz, Tarsus ve Mersin'de bir dizi toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Tarsus'ta Kırklarsırtı Mahallesi'nde İlçe Kadın Kolları tarafından kadınlara yönelik organize edilen toplantıya Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can'la birlikte katılan Başkan Kocamaz, kadının olmadığı yerde bir başarının kazanılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Başkan Kocamaz kadınlara yönelik konuşması şöyle:

"Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka onu başarılı kılacak bir kadın vardır. Sizler bir olduğunuz zaman, diri olduğunuz zaman, iri olduğunuz zaman Tarsus'taki barış, huzur ve kardeşliğe sahip çıkmak için gayret gösterdiğiniz zaman Allah'ın izniyle göklerdeki üç hilal 30 Mart'ta da inmeyecek. Önümüzdeki 5 yıl yine Tarsuslu hizmet görecek, yine gayret görecek, bereket görecek ve Tarsus inşallah hak ettiği yere de gelmiş olacak."

Daha sonra sırasıyla Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can ve MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ile birlikte oda ziyaret gerçekleştiren Başkan Kocamaz, yöneticilerin sorunlarını dinledi.

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Tenekeciler, İnşaat Malzemeleri İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Güçyetmez ve yönetim kurulu üyelerinin sorunlarını dinleyen Başkan Kocamaz ve Can, 30 Mart yerel seçimlerinin ülke için çok önemli olduğunu belirttiler.

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesini ziyaret eden Başkan Kocamaz'ı burada Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Şube Başkanı Ömer Kurnaz ile yönetim kurulu üyeleri ve şube üyeleri karşıladılar.

Başkan Kocamaz, "20 yıldır Tarsus'u hep birlikte bir yerlere getirdik ama belediyeler, ilçeler, şehirler aynı insanlar gibi yaşayan organizmalar. Dolayısıyla her geçen gün biraz daha gelişmeli, biraz daha değişmeli ve çağa uygun bir hale gelmelidir. Böyle bir ortamda dünyanın baş döndürücü bir şekilde geliştiği bir ortamda bugün geldiğimiz noktayı mükemmel görebilirsiniz. Ama yarın için, öbür gün için gelecek günlerde geldiğiniz bu noktanın o yeni gelişmelere ayak uyduramazsa, geri kaldığını görürsünüz. Dolayısıyla bu 20 yıllık emeğin, hizmetin Tarsus'taki barış, huzur ve kardeşliğin bundan sonra da mutlaka devam etmesi lazım. İnşallah gözümüz arkada kalmayacak Şevket Can kardeşimiz bundan sonra Tarsus'un gelişiminde, değişiminde Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde rol alacak, tabi ki el ve gönül birliği içerisinde barış ve kardeşlik içerisinde ilk defa Mersin'de Büyükşehir Belediye başkanlığına bu kadar yakın olduğumuz bir dönemde 30 Mart'ta sizlerde noktayı koyacaksınız" dedi.

20 yıldır iktidar belediyesi olmadıklarını, iktidar belediyelerinden daha fazla hizmet ürettiklerini altını çizen Başkan Kocamaz, "Biliyorsunuz 20 yıldır biz hiç iktidarın belediyesi olmadık, hiç iktidarın adayı da olmadık ama Allah'a çok şükür ki gayretlerimiz ve çabalarımızla sizlerin duasıyla Tarsus iktidar belediyelerinden çok daha fazla hizmet gördü, hizmet aldı. İnşallah yine aynı şekilde biz iktidarın adayı değiliz ama iktidar belediyelerinden çok daha fazla hizmeti Allah'ın izni ile Tarsus'la birlikte Mersin'in 13 ilçesine ve Büyükşehir'e getireceğiz. Mersin son 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partili bir belediye tarafından yönetiliyor. Daha doğrusu yönetilmiyor, yönettiklerini zannediyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesinin ekonomik gücü, bütçesi Tarsus'un 7 katı, ama eğer yürekleri yetiyorsa Mersin'de yapılan hizmetlerle, Tarsus'taki hizmetleri bir kıyaslasınlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi halen alt yapı problemini çözememiş. Sadece doğu arıtmayı yapmış, batı arıtma halen beklemede, dolayısıyla deniz kirletilmeye devam ediliyor. Yıllardır Mersin otogarı adeta bir çilehaneye dönüşmüş. O otogarı bir türlü şehrin dışına daha modern hale getirecek şekilde çıkaramadılar. Seçime üç ay kala sırf vatandaşın gözünü boyamak için gittiler, oraya temel attılar. İnşaatı başlattılar. Borçları ödemeyecekler, ödemeye fırsatları olmayacak Allah'ın izniyle onların yaptığı otogarın parasını gene biz ödeyeceğiz. Şunu herkesin bilmesi lazım, biz Tarsus Belediyesini uzaylılardan devralmadık, Tarsus Belediyesini Cumhuriyet Halk Partisinin uzantısı olan şimdi hep birlikte oldukları SHP'den devraldık. Dolayısıyla onların bizlere devrettiği belediyenin Türkiye'nin en borçlu 10'uncu belediyesi olduğu, kentin alt yapısının olmadığı, sokaklardan fosseptiklerin aktığı, şehirde belediyecilik adına doğru düzgün hiçbir şeyin yapılmadığını hepiniz gördünüz, yaşadınız, biliyorsunuz. Dolayısıyla Tarsus'un yeni maceralara sürüklenmesine ben Tarsuslu hemşehrilerimizin fırsat vermeyeceğine yürekten inanıyorum ve herkesi Sayın Şevket Can etrafında birleşmeye, bütünleşmeye, hem geçmişe karşı borcumuzu ödemeye, hem de geleceğe karşı taşıdığımız vebalin altından kalkmaya ve Tarsus'a sahip çıkmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Şevket Can Türkiye Tarsus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title