Haberler

Kocaman: Maç Son Derece Zorlu Geçti

Güncelleme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Zor Bir Mücadelenin Ardından Sonuca Gittiklerini Belirtti.

FENERBAHÇE - KASIMPAŞA MAÇININ ARDINDAN

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "MAÇ SON DERECE ZORLU GEÇTİ"

"TEMEL BEKLENTİMİZ MÜMKÜN OLDUĞU KADAR PUAN HANEMİZİ DOLDURMAK"

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇAPA: "PENALTI GOL OLSAYDI, MAÇ BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİDECEKTİ"

"BUGÜN MAÇI KAYBETTİK AMA OYNADIĞIMIZ OYUN, YAPTIĞIMIZ MÜCADELE BİZİ İLERİKİ MAÇLAR İÇİN UMUTLANDIRDI"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, zor bir mücadelenin ardından sonuca gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

Ligin son sırasındaki Kasımpaşa karşısında kağıt üstünde kolay gibi görünen bir maç, son derece zorlu geçti. Üç haftadır özellikle ligin üst sıralarını ilgilendiren maçlar oynadık. Arkasından bugünkü maçla beraber ligin alt sıralarında yer bulmaya ve oradan kurtulmaya çalışan takımlarla oynayacağız. Trabzonspor'un da özellikle iki haftasının çok zorlu geçmeye aday olduğu bir haftada temel amaç, her maçta olduğu gibi ama bugün biraz daha fazla, tamamen kazanmaya yönelikti. Saldırgan başladık ama skor elde edemedik. Ta ki Alex'in frikik golüne kadar. O andan sonra da çok fazla etkimizi sürdüremedik. Özellikle Volkan'ın kurtardığı penaltı bizim için futbol adına büyük bir şans oldu. Burası da bir gerçek. İkinci yarı nasıl geçerdi bilinmez. Aleyhimize dönecek bir süreç de olabilirdi. İkinci yarı golü bulmak zorundaydık, erken geldi. Nispeten kontrolü elimizde tutarak oynamaya gayret ettik. Temel amaç kazanmayı başarabilmekti. Başardık, oyuncularımı tebrik ediyorum."

Ligin ikinci yarısı başlarken Beşiktaş için kullanılan "17'de 17" ifadeleriyle ilgili yaptığı yorum hatırlatılan Kocaman, Fenerbahçe için bu durumun söz konusu olup olmayacağı sorusuna verdiği yanıtta, "Çok zor. Çok güçlü takımlar var. Her maç birbirinden zor oluyor. Bizim için çok kolay bir şey değil. Nasıl Beşiktaş için aynı şeyi söylediysem, kendi açımızdan da söylüyorum. Temel beklentimiz mümkün olduğu kadar puan hanemizi doldurmak. Kayıplar mutlaka olacaktır. Kayıp olduğunda amaç krediyi sağlamaktır" dedi.

Sürekli olarak son derece yüksek baskılı ve agresif oynamanın ve de bunu sürdürmenin kolay olmadığını ifade eden Kocaman, "Zaman zaman inişler ve çıkışlar olacaktır" diye konuştu.

Sezonun ikinci yarısında takımının oyun kalitesiyle ilgili söylenecek çok şeyin olmadığını ifade eden Kocaman, "Son derece istekli oyun ortaya koyuyorlar.

Taraftarın verdiği güven oyu da tribünlere gelmelerinden ve oyunun içine girmelerinden belli oluyor. Bunlar bizim için son derece olumlu gelişmeler. İstekliliğin sonu yok. Hep daha iyisi olacaktır, olmalıdır da" ifadelerini kullandı.

Kocaman, genç futbolcu Okan'ın 18 kişilik kadroda olmamasının nedeni sorulduğunda da "Gökhan'ın sakatlığı devam etseydi farklı uygulama olabilirdi. Bugün de ihtiyaç olduğunda kullanırdım. İkinci yarıdaki maçlar artık telafi sınırının kalmadığı maçlar. Yüksek tecrübeli oyunculara ihtiyaç duyuluyor" şeklinde konuştu.

Bu arada karşılaşmanın son dakikalarında sol arka üst adalesinden sakatlanan Selçuk'un MR'ının çekilecği bildirildi. karşılaşmanın ardından hastaneye götürülen, sakatlığının ciddi olmasından endişelenilen sarı-lacivertli futbolcunun durumu MR'ının neticesine göre belli olacak.

Fenerbahçeli futbolcu Issiar Dia da güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Defansif anlamda gol yemedik, bu da güzel bir görüntü oldu bizim açımızdan. 3 puanla mutlu sona ulaştık. Genel anlamda mutluyuz. Şu anda fiziksel olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Bu da performansıma yansıyor. Ligin ikinci yarısında rakip kale önündeki etkinliğim arttı. Özellikle son haftalarda rakip oyuncuların agresifliğinin bana karşı arttığını gözlemledim. Hakemlerin yüksek şiddette faul yapan futbolcuları belirleme konusunda daha dikkatli olması gerek. Korunmamız gerekiyor" dedi.

Senegalli oyuncu, Alex ile ilgili bir soru üzerine de, "Alex tek kelimeyle mükemmel bir futbolcu. Onunla oynamaktan kendi adıma gurur duyuyorum. Çok iyi anlaştığım bir futbolcu. Nerelere koşacağımı, hangi anlarda pas isteyeceğimi tespit eden zamanlaması iyi olan bir futbolcu. Bana telkinlerde bulunduğu, rakip takımların dengesini bozmak adına taktiksel anlamda konuşmalarımız oluyor. Ancak takımımızda sadece Alex değil kaliteli başka futbolcularımız da var. Mehmet Topuz, Niang ve benzeri. Bu takımda her futbolcu çok iyi ve çok büyük" ifadesini kullandı.

Fransa'da oynadığı Nancy'deki dönemini kıyaslaması istenen Dia, şöyle konuştu:

"Tamamen iki farklı dünya. Fransa'da oynadığım kulüp orta sıralarda oynayan bir kulüptü, fakat büyük bir kulüp değildi. Fenerbahçe ise çok büyük bir kulüp. Burada baskı unsuru çok yüksek. Herkes Fenerbahçe'nin etrafında ciddi bir baskı oluşturmuş durumda. Burada hemen herkes sizi yenmek için uğraşıyor."

Fenerbahçe'nin defans oyuncusu Diego Lugano, Kasımpaşa karşısında geçen haftalardaki performansın uzağında kaldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçen haftalarda iyi skorlar alıyorduk, iyi futbol oynuyorduk, güzel futbolu 90 dakikaya yayarak alıyorduk. Maalesef bugün bunun örneklerinden birini vermeden galibiyetle ayrıldık. İlk 35 dakikaya kadar iyiydik, sonra hatlar arasında kırıklık başladı, birbirimizden uzaklaştık. Kasımpaşa'nın da pozisyonları oldu. Geçen haftalarda oynadığımız iyi futbolun aksine iyi futbol oynamadık ama kazanmasını bildik."

Bir soru üzerine rakibin kendisine yönelik yoğun bir markaj uyguladığını vurgulayan Lugano, "Bana daha iyi bir markaj vardı duran toplarda. Bunun bir çoğufauldü bir çoğu değildi. Yaşananlar sahada kalıyor. Diğer maçlara oranla daha sıkı markaj altındaydım" dedi.

Lugano, Schuster'in kendisi hakkında "Lugano varsa provokasyon olabilir" şeklindeki ifadesiyle ilgili ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa ise oyuncularının mücadelesinin ileriki haftalar için kendisini umutlandırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Fenerbahçe, 2011 yılında ligin en iyi futbol oynayan takımı. Buraya bazı önlemler alarak gelmiştik. Oyun istediğimiz gibi gidiyordu, ancak Alex'in ustalıkla attığı iyi bir frikik golüyle rakibimiz 1-0 öne geçti. Maçta 1-0 geriye düştükten sonra yakaladığımız penaltıyı gole çeviremedik. Penaltı gol olsaydı, maç bizim istediğimiz gibi gidecekti. Devre arasında oyuncularıma biraz daha ilerde baskı yapmalarını söyledim. İkinci yarıya iyi başladık, ancak Keller'e yapılan faul sonrası top kaybı oldu ve 2. golü yedik. Bugün maçı kaybettik ama oynadığımız oyun, yaptığımız mücadele bizi ileriki maçlar için umutlandırdı."

Kasımpaşalı oyuncu Juan Robledo, Fenerbahçe gibi büyük bir takım karşısında iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, "Elimize geçirdiğimiz şansları değerlendirebilsek, sonuç daha farklı olurdu" dedi. Ergün Teber de Alex'in muhteşem frikik golüyle yenik durama düştüklerini belirterek, "Alex'in golünden sonra da iyi mücadele ettik. Bugün Volkan ağabeyin müthiş oynaması 1 puanımızı engelledi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title