Haberler

Kocaeli: Yarhisar Gemisi "Müze Gemi" Haline Getirildi

Donanma Komutanlığı Bünyesinde 40 Yıl Boyunca Çeşitli Görevlerde Bulunan Tcg Yarhisar Gemisi, Artık Müze Gemi Olarak Hizmet Verecek.

Donanma Komutanlığı bünyesinde 40 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan TCG Yarhisar Gemisi, artık müze gemi olarak hizmet verecek.

17 Ağustos Marmara Depremi'nin yerle bir ettiği Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Kavaklı sahiline 3 parça bölünerek denizden getirilen Yarhisar Gemisi, karada birleştirilerek eski halini aldıktan sonra, bugün düzenlenen törenle müze olarak hizmete girdi. Müze geminin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Donanma Komutanlığı personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak geminin kıç bölgesine sancak çekildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, yaptığı konuşmada, gemiyi sancağı ile birlikte Gölcük halkına teslim ettiklerini belirterek, halkın bu gemiyi bağrına basacağını söyledi. Daha sonra ise müze geminin açılışı yapıldı. Açılışın ardından ise protokol müze gemiyi gezdi.

1964 yılında ABD'de inşaa edilen TCG Yarhisar Gemisi'ne, 24 Eylül 1964 tarihinde Türk sancağı çekildi ve gemi 24 Mayıs 1965 tarihinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne katıldı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı dahil olmak üzere pek çok önemli görevde karakol gemisi olarak görev yapan Yarhisar, 1 Ağustos 2002 tarihinde Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Harekat Kontrolü Özel Görev Grup Komutanlığı Taktik komutasına girerek Gölcük'te konuşlandırıldı. Deniz Kuvvetleri Komutalığı'nın Nisan 2005 tarihli emri ile hizmet dışına ayrılmasına karar verien gemiye, 12 Ağustos 2005 tarihinde sancak indirme töreni yapıldı. Gölcük Belediyesi'nin talebi üzere Kavaklı sahiline getirilen TCG Yarhisar Müze Gemisi, hem denizi ve denizciliği sevdirmek, hem de gemiciliği ve denizciliği öğretmek amacıyla müze olarak hizmet vermeyi sürdürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title