Haberler

Kocaeli Valisi Topaca'dan Huzurevine Ziyaret

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yardıma ihtiyaç duyan kim olursa olsun, devletin ona sahip çıkması gerektiğini, dinimizin gereğinin de bu olduğunu belirterek, Anayasamız'da da bu ilkenin olduğunu söyledi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yardıma ihtiyaç duyan kim olursa olsun, devletin ona sahip çıkması gerektiğini, dinimizin gereğinin de bu olduğunu belirterek, Anayasamız'da da bu ilkenin olduğunu söyledi.

Kocaeli Huzurevi'ne yaptığı ziyarette konuşan Topaca, Ramazan Bayramı'nda yoğun olduğunu huzurevini ancak bugün ziyaret edebildiğini söyledi.

Huzurevinde kalanların devlet için çok önemli olduğunu ifade eden Topaca, sosyal devletin yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarına sahip çıkmak için yaşatıldığını belirtti.

Topaca, "Yardıma ihtiyaç duyan kim olursa olsun devletin sahip çıkması gerekir. Dinimizin gereği de budur. Bizim Anayasamızda da bu ilke vardır zaten" diye konuştu.

Topaca, şöyle devam etti:

"Anayasa değişse bile sosyal devlet ilkesi bütün dünyada değişmediği gibi bizim ülkemizde de değişmeyecektir. Huzurevlerinde kalan vatandaşlarımız devletimizin misafiridir. Devletin ev sahipliğini iyi yapması gerekir. Misafiri memnun ederseniz uzun zaman kalır. Memnun etmezseniz kısa kalır huzurlu olmaz. Amacımız sizin burada huzurlu yaşamanız. Zaman ufak tefek eksiklikler olur, yanlış uygulamalar olabilir. Ama onları düzeltmek de gerekli tedbirleri almak da bizim görevimiz. O tedbiri almadığımız zaman öncelikle ben yasalardan kaynaklanan sorumluluğumu yapmamış olurum. "

Huzurevini adına yakışır bir huzur bahçesi haline getirmek istediklerini, onu bozacak her türlü gelişimi, uygulamayı ve yanlışı gidereceklerine dikkati çeken Topaca, vatandaşlarının huzuru ve refahı için her şeyi yapmaya hazır oldukların ifade etti.

Huzurevinde herkesin birbiri ile komşu olduğunu ve komşuluğun da haklarının bulunduğunu vurgulayan Topaca, şöyle konuştu:

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyor Peygamber efendimiz. Buna inanıyoruz. Buna inanıyorsak huzurun maksimum seviyede olması için sizin de yerine göre fedakarlık yapmanız gerekebilir. Burada toplu yaşıyoruz. Akşam belirli bir saatten sonra gürültü yapılmaması gerekiyorsa buna uyacağız. Sıkıntıya giren komşuya yardım etmek gerekir. "

Huzurevinin sağlıklı bir şekilde izlenebilmesi anlamında ortak alanlara kamera koydurmayı düşündükleini ifade eden Topaca, "Bir koridorun ucuna bir kamera koyduğumuz zaman koridor 24 saat izlenecek. Buradaki sakinlerimizin herhangi bir yardım talebi olduğu zaman aşağıdaki görevlimiz gece gündüz onu görebilecek. Çalışan zamanında temizliyor mu temizlemiyor mu, işini saatinde yapıp yapmadığı o kamera ile izlenebilecek" dedi.

Açıklamaların ardından Vali Topaca, huzurevindeki odalarda incelemelerde bulundu.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title