Haberler

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Bir Yılı Değerlendirdi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’deki bir yılını basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda değerlendirdi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli'deki bir yılını basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda değerlendirdi. Vali Aksoy, "Kocaeli'de 174 koruyucu aile var. 213 çocuk koruyucu aile yanında kalıyor. Çocukların bir aile ortamında büyümesi çok önemli" dedi.

Diyarbakır'dan Kocaeli'ye atanan Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli'de görevde geçirdiği bir yılını basın mensupları ile buluşarak anlattı. Kocaeli'de yer alan medya kuruluşlarının temsilcilerin hazır bulunduğu toplantıda Kocaeli'nde bir yılda gerçekleştirilen projeler konuşuldu.

Programda konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Hayırsever vatandaşların yardımları ile şu anda 37 eğitim yapısı tamamlandı. 152 milyon 745 bin TL'ye mal olan 37 eğitim kurumunda ve 599 derslik yapıldı. Kocaeli'nin her yerinde bir okula kodlama atölyesi yapacağız. 116 Kodlama Atölyesi'nin yapılmasını bekliyoruz. Bu konuda hayırseverlerin yardımı ile yeni eğitim yılına kadar bunları tamamlamayı planlıyoruz. Şu anda 16 atölyeyi hayata soktuk. Tekli eğitime geçiş konusunda çalışıyoruz. 91 okul ikili eğitim yapıyor. 74 okulun normal yanı tekli eğitime geçmesini planlıyoruz. 17 okulun tekli eğitime geçmesi için ise gerekli fiziki iyileştirme yapmayı planlıyoruz" dedi.

"130 ek derslik yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk ve derslik sayımızı yüzde 20 arttırdık" diyen Vali Aksoy, " Okul öncesi okullaşma oranını yüzde yüze tamamlamak istiyoruz. Okuma yazma konusuna çok önem verdik. Okuma yazma seferberliği başlatıldı. Halk Eğitim Merkezi kurslarında yeni kurslar açıldı. Yüzde 48'lik bir kursiyer sayısında artış yakaladık. Milli Eğitim'in bağımlılıkla ilgili hizmet içi eğitimleri devam ediyor. Türkiye Bağımlılıkla mücadele konusunda öğretmenlerimizi bağımlılıkla mücadele eğitimine tabii tuttuk. Beslenme dostu okul kapsamında yüzde 20'ye yakın bir rakam ulaştık" ifadelerini kullandı.

Koruyucu aile konusuna önem verdiklerini ifade eden Vali Aksoy, "Kocaeli'de 174 koruyucu aile var. 213 çocuk koruyucu aile yanında kalıyor. Çocukların bir aile ortamında büyümesi çok önemli. Kocaeli'de 8 Bin 925 kişi evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Terörle mücadele kapsamında bir yıl içerisinde bin 611 operasyon yapılmış, 366 kişi tutuklanmış, 983 kişi adli kontrolle serbest kaldı. 275 kaçakçılık operasyonunda 904 şüpheli yakalandı. Bin 693 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında kararlılıkla mücadele ediyoruz. Hem transit geçiş yapmak isteyenler hem de ilimizde kullanımı önlemeye çalışıyoruz. 35 limanımız var. Geçen yıl en fazla elleçlenen yük Kocaeli'de.73.2 Milyon ton ile ilk sıradayız. Kocaeli Gümrükleri aracılığıyla alınan bilgilere göre Türkiye Dış Ticaretinin yüzde 17.12'si Kocaeli'den gerçekleştiriliyor. Vergi tahakkuk miktarında ikinci sıradayız. Yani en fazla vergi veren ikinci iliz. Türkiye'deki 500 büyük sanayi kuruluşunun yüzde 82'si Kocaeli'de faaliyet göstermektedir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title