Haberler

Kocaeli Valisi Aksoy'un Karne Mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, öğretmenlerin, Türkiye'yi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerin yetişmesinde emek sarf ettiklerini belirterek, özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenleri tebrik etti.

Başarılı öğrencilerin, sevinç ve gururunu aileleriyle paylaşmanın hazzını yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliğin iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, "Onların özgüven duygularının incinmiş, duygusal yönden yıkılmış birer çocuk olmadıklarını hissettirmek için hassasiyet göstermelisiniz ve sorunları çözmeye çalışmalısınız. Onların her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirmelisiniz ve güven duygularını güçlendirmelisiniz. Çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz güzel zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi, alaka ve sevginiz onların hayat karşısındaki duruşlarını belirleyerek, başarılarını arttıracaktır." ifadelerini kullandı.

Aksoy, öğrencilerin derslerinde gösterdikleri başarının kendilerini gururlandırdığını belirterek, mesajında, şunları kaydetti:

"Derslerinizde gösterdiğiniz performans hayatta gösterdiğiniz performansın bir göstergesidir. Karne gününde bir yıllık emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Çok çalıştınız, çok yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatil sürecince öncelikle dinlenmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle dolu dolu zaman geçirmenizi, kişisel ve sosyal gelişiminizi destekleyici faaliyetlerde yer almanızı ve bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Notları iyi olmayan öğrencilerimiz de tatille birlikte sıkı bir çalışma programı yapmalı ve öğretmenlerinize danışarak, eksik olduğunuz konular hakkında yönlendirme istemelisiniz. Bu ülkenin yarınları sizlersiniz, Güçlü yarınlarımızın teminatı olan siz değerli evlatlarımızın donanımlı, dünyayı takip eden, çağımızın tüm yeniliklerine hakim, yarınlarımıza yön verecek bireyler olarak yetişmeniz için gereken her türlü çabayı harcıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title