Haberler

Kocaeli Üniversitesi'nden 39 Akademisyen Görevlerinden İhraç Edildi

KOCAELİ Üniversitesi'nde görevli 39 akademisyen Resmi Gazete'de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edildi.

KOCAELİ Üniversitesi'nde görevli 39 akademisyen Resmi Gazete'de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edildi. İhraç edilenler arasında 'Barış İçin Akademisyenler' oluşumunun bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma başlatılan 20 akademisyen de bulunuyor.

Dün gece, Resmi Gazete'de yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kocaeli Üniversitesi'nden 39 akademisyen görevlerinden ihraç edildi. 39 akademisyen arasında 'Barış İçin Akademisyenler' oluşumu tarafından yayınlanan 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 20 akademisyen de yer alıyor. Kocaeli Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, 20 akademisyenin bildiriye imza attığını belirterek, "Dün gece yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde binlerce kamu çalışanı, öğretmen ve akademisyen meslekten ihraç edilmiştir. Kocaeli Üniversitesi'nde de 39 akademisyen arkadaşımız mesleklerinden ihraç edildi. Bu arkadaşlarımızdan 14'ü Eğitim-Sen, 6'sı ise SES olmak üzere KESK üyesi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile yapılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları bir cadı avına dönüşmüştür. Biz inanıyoruz ki OHAL süreci bittikten sonra arkadaşlarımızın açacakları davalar ile görevlerine geri döneceklerdir" dedi.

- İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title