Haberler

Kocaeli - Tüp Bebek Yönteminde Çoğul Gebelikleri Önleyen Yeni Test Yöntemi

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Anadolu Sağlık Merkezi'nde Çocuksuz Ailelerin En Büyük Umudu Olan Tüpbebek Yönteminde 'metabolomix' Test Yöntemi Uygulanmaya Başlandı. Bu Yöntemle En Sağlıklı Embriyo Seçilerek Çoğul Gebeliklerin Önüne Geçildiği, Başarı Oranının Daha da Artırıldığı Belirtildi.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Anadolu Sağlık Merkezi'nde çocuksuz ailelerin en büyük umudu olan tüpbebek yönteminde 'Metabolomix' test yöntemi uygulanmaya başlandı. Bu yöntemle en sağlıklı embriyo seçilerek çoğul gebeliklerin önüne geçildiği, başarı oranının daha da artırıldığı belirtildi.

Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Üreme Sağlığı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aydın Arıcı aynı zamanda öğretim üyesi olduğu Yale Üniversitesi'ndeki ekibi ile 5 yıllık bir çalışmanın sonucu bu yeni tüp bebek testini geliştirdiklerini söyledi. Prof.Dr. Arıcı, "Metabolomix isimli yöntemle artık en sağlıklı embriyoyu seçerek çoğul gebeliklerin önüne geçebiliyoruz. Sonuçlar gayet başarılı. Dünya genelinde 1200 kişi üzerinde testler yapıldı. Şu an 35 yaşından genç kadınlarda, bugüne kadar var olan yöntemlerle görünüşüne bakarak seçilen tek embriyo transferiyle hamile kalma şansı yüzde 25-30 gibidir. Metabolomix yöntemiyle seçilen tek embriyo transferiyle hamilelik şansı yüzde 50'ye, iki embriyo transferinde ise hamilelik şansı yüzde 80'e çıkmaktadır" diyerek şöyle devam etti:

EMBRİYONUN DIŞKI TESTİ

"Embriyolar, kendilerini besleyen bir sıvının içinde yaşamlarını sürdürürler. Nasıl ki yetişkin bir insanın sağlık sorununu belirlemek için idrar, kan ve dışkı testi yapılıyorsa, yeni geliştirilen bu yöntemle artık embriyoların da atıklarını inceleyebiliyoruz. Embriyoların yaşadığı sıvıdan bir damla örnek alarak bu analizleri yaklaşık yüzlerce atığı analize edebilen 'spektrofometre' dediğimiz çok gelişmiş bir alet ile değişik dalga boyları kullanarak gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle embriyonun profilini çıkartılabiliyor ve buna bağlı olarak sağlıklı olup olmadığını belirleyebiliyoruz. En sağlıklı embriyoyu transfer ederek çoğul gebeliklerin de önüne geçebiliyoruz."

Prof.Dr. Arıcı, Sağlık Bakanlığı'nın tüp bebek konusundaki son düzenlemesinin, uygulamaya soktukları yeni tüp bebek testi Metabolomix'i daha önemli hale getirdiğini vurguladı. Prof.Dr. Arıcı, "Yeni yönetmeliğe göre tüp bebek uygulanacak ailelerde kadının yaşı 35'in altındaysa birinci ve ikinci uygulamada anne rahmine tek embriyo transfer ediliyor. Eğer bu iki uygulamada kadın gebe kalamadıysa, sonraki denemelerde iki embriyo transfer edilebiliyor. Yani bu yönetmelik ikinin üzerinde embriyo transferini tamamen yasaklıyor. Tüp bebek uygulamasında 4 ve üstü embriyo olan kişilerde bu testin önemi anlaşılıyor. 4 ve üstü embriyodan bir ya da ikisini seçerken, en sağlıklısını seçmek önemli hale geliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title