Haberler

Kocaeli Polisi'nden Saklambaç 2 Operasyonu

Kocaeli Polisi Tarafından Kocaeli Başta Olmak Üzere İstanbul, İzmir, Sakarya, Diyarbakır ve Zonguldak İllerinde Gerçekleştirilen Eş Zamanlı Operasyonlarda Kamu Hizmet Alımlarına Yönelik İhalelerde Teşekkül Oluşturarak İhalelere Fesat Karıştırdıkları İddia Edilen Aralarında 2 Kamu Görevlisinin de Olduğu Toplam 13 Kişi Yakalandı.

Kocaeli Polisi tarafından Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Sakarya, Diyarbakır ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda kamu hizmet alımlarına yönelik ihalelerde teşekkül oluşturarak ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen aralarında 2 kamu görevlisinin de olduğu toplam 13 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kamu kurumlarında gerçekleştirilen temizlik, güvenlik ve teknik eleman alımlarına yönelik ihaleleri mercek altına aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde daha önce gerçekleştirilen saklambaç 1 operasyonunun ardından 2. operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda, İstanbul, İzmir, Sakarya, Diyarbakır ve Zonguldak illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek aralarında 2 kamu görevlisinin de olduğu

toplam 13 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılar T.C, Z.S., E.G., A.Y., Y.G., İ.D., E.Ç., T.S., M.S., Ö.K., E.T., M.A ile A.T.'nin yapılan sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alındı. Zanlılardan kamu görevlisi olan E.T.'nin Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı, M.A.'nın da aynı hastanede satın alma müdürü olduğu öğrenildi. Olayla ilgili operasyonların devam ettiği, gözaltıların artabileceği ifade edildi.

Öte yandan Kocaeli Polisi tarafından daha önce ilki gerçekleştirilen Saklambaç operasyonunda Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli ve İzmit Devlet Hastanelerindeki hizmet alımlarına yönelik teşekkül oluşturarak ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alınmıştı.

(RY-EY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title