Haberler

Kocaeli: P&g Türkiye Cirosunu Yüzde 25 Arttıracak

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) faaliyet gösteren Procter&Gamble (P&G) Türkiye Fabrikası, geçen yıl sonu birleşme sürecine girdiği dünyaca ünlü Gillette markası ile cirosunu yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) faaliyet gösteren Procter&Gamble (P&G) Türkiye Fabrikası, geçen yıl sonu birleşme sürecine girdiği dünyaca ünlü Gillette markası ile cirosunu yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

GOSB'de faaliyet gösteren dünyanın en büyük tüketici ürünleri üreticisi olan P&G'nin, düzenlediği basın toplantısında konuşan P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkan Yardımcısı ve P&G Türkiye Genel Müdürü Saffet Karpat, geçen yıl kasım ayında birleşme aşamasına girdikleri dünya devi Gillette ile birleşme işleminin devam ettiğini belirtti. Karpat, "Geçen yıl Ekim itibariyle birleşme sürecine girdik. Daha üzerinden henüz 8 ay geçti. Bu çalışma yaklaşık 1 yıl sürecek. Önemli projeleri tamamladık. Çalışanlarla ilgili projeler yapıldı. Gillette çalışanlarına kendileriyle çalışmak istediğimizi bildirdik ve gerekli işlemler yapıldı. Gillette ile Türkiye çapında ciromuzun yüzde 25 artacağını hesaplıyoruz. Gillette belli bir noktaya geldiği zaman Türkiye'de üretilebilir ancak şu an için bu belli değil" dedi. Sektörde her zaman rekabetin olduğunu da dile getiren Karpat, "Bu sektörde her zaman rekabet var bundan sonra da olacak. Biz bütün ürünlerimizle büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Sadece son bir yıl içinde P&G'ye 3 marka birden geldi. Değişik kategorilerde 30'un üzerinde ürünümüz var. Ancak dünya üzerinde ise, değişik isimlerden oluştuğu için yaklaşık 300 markamız var. Bu ürünlerimizden sadece 21 markamız, dünya üzerinde 1 milyar doların üzerinde ciro yapıyor. Yani ciromuzun yarısını bu 21 marka yapıyor" diye konuştu. Amaçlarının dünya tüketicilerinin hayatlarını iyileştirecek yüksek kalite ve değerde markalı ürünler ürütmek olduğunu da vurgulayan Karpat, "Ürünlerimiz geniş bir kesim tarafından kullanılmaktadır. Türkiye'de her saniyede 5 bebek Prima ile bezleniyor. Saatte 40 bin adet Orkid kullanılıyor. Günde 60 bin kişi P&G şampuanları ile saçlarını yıkıyor. Kısacası kozmetikten kişisel bakım ürünlerine, temizlik ürünlerinden bebek bakım ürünlerine kadar onlarca ürünü bulunan P&G'nin markaları, günde 3 milyar kez tüketiciyle buluşuyor" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından P&G Türkiye Fabrika Müdürü Jean Robben, basın mensuplarına fabrikayı gezdirerek, üretim bölümleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. GOSB'de 38 bin 500'ü kapalı alan olmak üzere toplam 79 bin 360 metre karelik bir alan üzerine kurulu bulunan P&G Türkiye'de, günde bin ton toz deterjan, 5 milyon adet çocuk bezi ve 5 milyon adet de hijyenik ped üretimi gerçekleşiyor. Türkiye'de bugüne kadar toplam 300 milyon dolar yatırım yapan P&G, bebek bezi üretiminin yüzde 60'ını, hijyenik ped üretiminin yüzde 30'unu ve toz deterjan üretiminin ise yüzde 20'sini ihraç ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title