Haberler

Kocaeli'ndeki Sağanak

Kartepe ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle debisi yükselen Bostanlarburnu Deresi'nin taşması sonucu Eşme Mahallesi'nde bir ev yıkıldı, çok sayıda evi ise su bastı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, iş makineleriyle dere yatağında birikenleri temizlemek için çalışma başlattı.

Mahalle sakinlerinden Yasin Eşkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağmur nedeniyle mahalledeki bütün evleri su bastığını söyledi.

Sabah evden çıktıktan sonra her şeyin su içinde kaldığını gördüğünü dile getiren Eşkin, sahibi olduğu kafeteryanın büyük zarar gördüğünü, çoğu eşyasını kurtaramadığını söyledi.

Bostanlarburnu Deresi'nin taşkın sularıyla yakındaki bir evin yıkıldığını belirten Eşkin, "Ertuğrul Avcı'ya ait iki katlı bina derenin yükselmesiyle yıkılmış. Ev yazlık olarak kullanılıyor. Geçen hafta boşaltmışlardı evlerini. Gurbetçi bir ağabeyi var, o kalıyordu. Geçen hafta Almanya'ya gitti. Onun da nasibi varmış, evde olsa o da gidecekti" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Kartepe Eşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title