Haberler

Kocaeli'nde Ulusalcı Düşünce Derneği Kuruldu

Kocaeli'nde, Toplumun Bireylerinde Ulusal Bilincin Yurttaşlık Temelinde Güçlendirilmesi Amacıyla Ulusalcı Düşünce Derneği'nin Kurulduğu Bildirildi.

Kocaeli'nde, toplumun bireylerinde ulusal bilincin yurttaşlık temelinde güçlendirilmesi amacıyla Ulusalcı Düşünce Derneği'nin kurulduğu bildirildi.

Kocaeli Ulusalcı Düşünce Derneği kurucu başkanı Haşmet Daştan, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin ''Cumhuriyetciyiz, laikiz, milliyetçiyiz, halkçıyız, devletçiyiz, devrimciyiz ama Atatürkçü değiliz. Hepimiz birer Atatürk'üz'' sloganıyla kurulduğunu belirtti.

Daştan, derneğin kurucu başkanlığını kendisinin, başkan yardımcılıklarını Muammer Öztop, Tanyel Keser, Genel sekreterliği'ni Sedat Şimşek, Genel Saymanlığı'nı Ahmet Elgür ve kurucu üyeliklerini Seyfettin Tekcen ile Musa Koşar'ın yapacağını bildirdi.

Daştan, şunları kaydetti:

''Ülkemiz, AB tam üyelik sürecinin baskısı altında devletin kuruluş esaslarını ortadan kaldıran çok hızlı bir dönüşümden geçirilmeye çalışılıyor. Bu sürecin ana hedefi, Türkiye Cumhuriyeti'nin federal bir devlete dönüştürülmesi veya bu süreçte bölünerek, devletimizin karakterinin silinmesidir.

Derneğimiz, iradenin tükendiği yönetim anlayışları karşısında, son dönemde çıkarılmaya çalışılan yasa ve uygulamaların içeriği üzerine halkın bilinçlendirilerek, ortak geleceğimiz için gerekli olan düşüncelere ilişkin dirayetli çözümler getirmesi konularında faaliyetlerini yoğun olarak sürdürecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title