Haberler

Kocaeli'nde Belediye İşçi Alacakları... - Chp Kocaeli Milletvekili Sirmen: - ''çalışanlarının Alacaklarını Ödemeyen Belediye, Reklam İçin Trilyonlar Harcıyor''

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, ''Çalışanlarının alacaklarını ödemeyen belediye, reklam için trilyonlar harcıyor'' dedi.

Sirmen, CHP Merkez İlçe yöneticileri ile Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bayram Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Sirmen, TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte, kente geldiğini ve çalışanların, esnafın, köylünün, dar gelirlinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve sorunlara ortak olmak amacına yönelik ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

AK Parti Hükümetinin çalışanlar, emekliler, dar gelirli ve yoksulları mağdur ettiğini iddia eden Sirmen, bu kesimlerin problemlerinin ancak CHP iktidarı ile çözülebileceğini savundu.

''Norm kadro'' sistemiyle belediyelerde çalışan geçici işçilerin işlerine son verileceğini iddia eden Sirmen, ''Norm kadro bir tuzak. Kendilerinden olmayanları tasfiye edecekler'' dedi.

Sirmen, şöyle konuştu:

''Çalışanların yüzde 80'i bizim dönemimizde işe alındı. Ancak, kendilerinden olmayanların yaşam hakkı yok. Kendi ideolojilerini, kadrolarını gerçekleştirmek için her yolu deniyorlar. Bizim dönemimizde 5 yılda gelen para, şu anda bir ayda geliyor. İşçi, köylü esnaf perişan. Emekli olabilmek ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek hokkabazlığa dönüştü.

Belediyeler hizmet yeri. Çalışanlarının alacaklarını ödemeyen belediye, reklam için trilyonlar ödüyor. Çalışanları mağdur ettiler. Belediyenin böyle bir reklam yapma lüksü olamaz. İş barışı olmayan hiçbir işletme başarılı olamaz. İstediğin kadar reklam yap.''

-İŞÇİ ALACAKLARI-

Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bayram Özkan da Kocaeli'nde 18 ve Sakarya'da 9 olmak üzere toplam 27 belediyede örgütlü olduklarını söyledi.

Kocaeli'ndeki belediyelerde çalışan üyelerinin ortalama 8 bin YTL sosyal hak ve maaş alacakları bulunduğunu bildiren Özkan, 28 Mart 2004 belediye seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen belediyelerdeki birikmiş alacaklarının ödenmediğini kaydetti. Özkan, sendikalarının örgütlü olduğu belediyelerdeki toplam işçi alacağının 5 milyon 684 bin YTL'ye ulaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title