Haberler

Kocaeli: Kocaeli Polisinden Oto Hırsızlık Şebekesine Büyük Darbe

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gebze başta olmak üzere, çeşitli illerde otomobilleri çalıp değiştirdikten veya parçaladıktan sonra satan 11 kişilik çeteyi yakalayarak çökertti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gebze başta olmak üzere, çeşitli illerde otomobilleri çalıp değiştirdikten veya parçaladıktan sonra satan 11 kişilik çeteyi yakalayarak çökertti.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucu, Gebze başta olmak üzere İstanbul, Sakarya ve Düzce'den çaldıkları otomobilleri, sahte plaka ve belge tanzim edip, şasi numaralarını değiştirdikleri veya parçalayıp sattıkları iddiasıyla toplam 11 kişilik çeteyi, söz konusu il ve ilçelerde, eş zamanlı yaptıkları operasyonlarla yakalayarak çökertti.

Gebze polisi, yaptıkları çalışma sonucu, çetenin lideri olduğu öne sürülen ve İstanbul'da çıkma ve yedek parça dükkanı işleten Mehmet Gündoğan ile oğlu Mustafa Gündoğan, çetenin üyesi oldukları iddia edilen Ufuk Kurt, Cengiz Uçar, Hayati Düzkaya, Ahmet Atasayar, Yahya Altıparmak, Murat Kösen, Osman Koyunoğlu ve İsmail Gümüş ile değişmiş otomobilleri Gebze'de oğluna ait Arkadaş Otomotiv isimli oto galerisinde sattığı iddia edilen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.A.'yı (Arif Akatan), önceki gün sabaha karşı Gebze ve diğer illerde eş zamanlı yaptıkları operasyonlarla tek tek yakaladı.

Zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramada; 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet çalıntı otomobil, 6 adet değiştirildiği tahmin edilen otomobil, 8 adet plakaları tespit edilen ancak kriminal incelemeye tabi tutulacak otomobil, 58 adet otomobillere anahtar uydurmak için kullanılan ham anahtar, 12'si çift, 7 tanesi tek oto plakası, 27 adet otomobil ruhsatı, 1 adet kesilmiş şasi numara bloğu, 1 adet şasi numarası silinmiş otomobil önü, 8 adet çalıntı otomobil kontağı, 1 adet özel yapım düz kontak anahtarı, 18 adet oto kilit şifresi, 5 adet cep telefonu, 3 adet oto teybi kafası, 3 adet merkezi kilit ve alarm kumandası, 9 adet işlenmiş oto anahtarı, 1 adet Renault marka araca ait yazılmamış şasi etiketi, 1 adet çalıntı bir otoya ait kesilmiş şasi numarası etiketi ile 13 adet oto teybi ve çeşitli otomobillere ait dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca çeteye mensup olduğu bildirilen Ayhan Demir, Dursun Durak ve Ali Akın isimli kişilerin ise bir süre önce benzer suçlardan Kocaeli Polisi tarafından yakalandığı ve halen Kocaeli ve Kartal cezaevlerinde tutuklu bulundukları öğrenildi. Olayla ilgili bağlantısı olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan ve Gebze Trafik müşavirliği yapan E.Y. isimli bir kişi ise, poliste yapılan sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Yapılan incelemeler sonrasında, hırsızların özellikle immobilizer sistemi bulunmayan Tofaş ve Renault marka otomobillerin, önce bagaj kapak kilitlerini kırdığı, daha sonra özel aparatlar sayesinde ham anahtarlara kilidin dişlerini eğeyle açıp, bagaj kilidinden gerçek anahtarını yaptıkları otomobili, rahatlıkla çalıp götürdükleri ortaya çıktı.

Aralarında bir polis memurunun da bulunduğu zanlılar, bugün sorgularını müteakip savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmaya ise devam ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title