Haberler

Kocaeli: Kocaeli'nde Yerel Yönetimler

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarafından Verilen Bursu Almaya Hak Kazanan Üniversite Öğrencileri Belli Oldu.

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bursu almaya hak kazanan üniversite öğrencileri belli oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasındaki başvuru süresinde toplam 18 bin 535 öğrencinin burs alabilmek için başvurduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, burs verilecek öğrenciler konusunda son derece şeffaf davrandıklarını ifade ederek, "Ailenin kazancı, anne ve babanın hayatta olup olmadığı, şehit yakını olmaları, özürlü olup olmadıkları, okuldaki başarı durumları gibi çeşitli değerlendirmeler yaptık. Örneğin geçtiğimiz yıl birinci sıradan burs almaya hak kazanan Emre Bülbül isimli öğrencimiz tıp fakültesinde okuyor. Okulunda birinci, anne ve babası 17 Ağustos depreminde hayatını kaybetmiş. Bizden bu yıl da birinci sırada burs almaya hak kazandı. Bize başvuran öğrencilerin verdikleri bilgilerin doğruluğunu araştırıyoruz. Yanlış bilgi veren öğrencilerin bursunu kesiyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, öğrenci başına ayda 60 YTL burs verdiklerini, 10 bin öğrenciye 8 aylık süre sonunda yaklaşık 5 milyon YTL para ödeyeceklerini ifade etti.

Burs için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne başvuranlar belediyenin internet sitesinden vatandaşlık numaralarını girerek burs alıp almadıklarını öğrenebilecek.

(GA-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title