Haberler

Kocaeli: Kocaeli'de 3 Bakanlı Açılış

Kocaeli'de Yaptırılan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Orman Bakanı Osman Pepe ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Katıldığı Törenle Hizmete Açıldı.

Kocaeli'de yaptırılan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Orman Bakanı Osman Pepe ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı törenle hizmete açıldı.

İzmit Akmeşe yolunda, Karaabdülbaki Köyü'ndeki 72 dönüm arazi üzerine kurulan merkez 5 yılda tamamlandı. Toplam maliyeti 3 milyon Euro olan projenin 1 milyon 305 bin Euro'su AB fonundan, geri kalan kısmı devlet ve özel kurumlardan temin edildi. Tamamı engellilerden oluşan 230 kişinin istihdam edildiği üretim merkezinde tekstil, mantar, sera, tavşan üretim merkezi, mozaik, fason ünitesi, gıda işleme ünitesi ve meyvelik yer alıyor.

Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nin açılışında bir konuşma yapan Bakan Pepe, hükümet olarak engellilerin hayat standartlarını yükseltmek ve onları topluma kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Bakan Pepe, engelli insanlara acıyarak veya merhametle yaklaşmak yerine, ülke kalkınmasında pay sahibi olması için onlara iş kapısı, aş kapısı açmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti.

Bakan Başesgioğlu da konuşmasında, ilki Kocaeli'de gerçekleştirilen, engellilerin eğitilmesi ve topluma kazandırılmasında büyük fayda sağlayan projelerin tüm yurt genelinde yaygınlaşması için bakanlık olarak her zaman gerekli desteği veremeye hazır olduklarını söyledi.

Bakan Gönül ise, projede emeği geçen herkesi kutlayarak, bakanlık olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nin açılışını 3 bakan birlikte yaptı. Tören sonunda bakanlar üretim merkezinde bulunan tekstil, tavşan üretimi ve mozaik atölyelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, incelemeleri sırasında gazetecilerin Acarkent ile ilgili sorularını cevapladı. Bakan Pepe, konuyla ilgili İstanbul'da gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, "Bu konuda hem imar planı, hem de 6831 sayılı orman kanunu açısından yapılması gerekenleri, belli bir takvim içerisinde yakından izliyoruz. Günü geldiğinde gerekeni yapacağız. Kendileri yıkarlarsa yıkarlar. Ama herkes yasalara uymak mecburiyetindedir. Biz bakan olduğumuz ilk günden itibaren bu konuları yakından takip ediyoruz. Bu bizim anayasal görevimizdir" şeklinde konuştu.

Bakan Pepe, orman arazilerine fabrika kurmanın söz konusu olmadığını ifade ederek, "Tarım deposu ruhsatıyla orman arazilerinde fabrika kurulamaz. Ancak tarım alanları üzerinde tarım deposu olarak kurulmuş binlerce fabrika var. Bunlarla alakalı bir kanuni düzenleme yapıldı. Çevre düzeni planı bitmiş hiçbir bölgede kimse planın önüne geçemez. İsterse ismi tarım deposu olsun. Böyle bir adla böyle bir şey yapamaz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title