Haberler

Kocaeli Kitap Fuarı Türkiye'de İkinciliğe Yükseldi

Türkiye'nin en büyük ikinci kitap fuarı olma hedefiyle yola çıkan Kocaeli Kitap Fuarı, 4.yılında amacına ulaştı.

Türkiye'nin en büyük ikinci kitap fuarı olma hedefiyle yola çıkan Kocaeli Kitap Fuarı, 4. yılında amacına ulaştı. İlk 3 gün 103 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı toplam 355 bin 282 kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Geçen yıl Kocaeli Kitap Fuarı'nı 260 bin kişi ziyaret etmişti. Her yıl giderek büyüyen Kocaeli Kitap Fuarı'na bu yıl 350 yayınevinin katıldığı ifade edildi.

Kitapseverlere kapılarını 12 Mayıs Cumartesi günü açan Kocaeli Kitap Fuarı Fuarı, 20 Mayıs Pazar günü kapandı. 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nda 350 yayınevi ve 450 etkinlik yer aldı. Sivil toplum kuruluşlarının stantlarla katıldığı fuarda her gün onlarca yazar kitapseverler için kitaplarını imzaladı. Fuara, Şamil Tayyar, Hilmi Yavuz, Orhan Koloğlu, Canan Tan, Banu Avar, Ahmet Taşgetiren, Uğur Dündar, Ece Temelkuran, Nihat Genç, Abdullah Yıldız, Ayşe Kulin, Mustafa Armağan, İlber Ortaylı, Mümtazer Türköne, Murat Menteş, Üstün Dökmen, Ahmet Ümit gibi tanınmış çok sayıda yazar katıldı.

Fuara katılan yayınevlerinin yetkilileri ise Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği kitap fuarında yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yayınevi sahipleri, güvenli ve disiplinli bir ortamda gelecek yıllarda da okurlarıyla buluşmak istediklerini belirterek Kocaeli Kitap Fuarı'nın artık bir marka olduğunu ve her yıl fuara katılacaklarını bildirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, fuar kapsamında düzenlediği sosyal sorumluluk projesi, "Bi Bana Bi Van'a" kampanyası ile binlerce kitap topladı. Kitap Fuarı'nın içinde kurulan dev kumbaraya atılan kitaplarla biri Van'da diğeri Kocaeli'de olmak üzere iki

kütüphane açılacağı öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title