Haberler

Kocaeli, Kent Bayramlaşması'nda Buluştu

- Kocaeli, Kent Bayramlaşması'nda buluştu

KOCAELİ - Kocaeli'nde düzenlenen geleneksel 30. Kent Bayramlaşması, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği 30. Geleneksel Kent Bayramlaşması, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşmaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, milletvekilleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunu gösterileri ile başlayan törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı kutladığını belirterek, "Güvenle yaşıyoruz ama İslam coğrafyası, maalesef çok üzüntülü. Kan akıyor, savaş var. İnsanlık dışı uygulamalar var. Bunların büyük çoğunluğu İslam ve Türk ülkelerinde olmasından dolayı üzüntülüyüz. İnşallah Türkiye olarak daha güçlü, bir, iri olacağız. Kucaklaşacağız, kardeş olacağız ve bütün Dünya'ya örnek olacağız. Bu anlamda Türkiye bütün dünyaya örnek oluyor" dedi.

Daha sonra Konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli'nin her geçen gün geliştiğini kaydederek, "Her bayramda olduğu gibi Kocaeli, bu bayramda da kentin bütün dinamikleri ile bir arada. Bayramda birlik ve beraberliklerimizi daha üst bir noktaya taşımak ve kentin bu anlamdaki eksiklerini giderebilmek için bunu da bir fırsat olarak görüyoruz. Kocaeli'de büyük bir birliktelik var. Bu anlamda farklı siyasi partiler, farklı düşüncedeki insanlar bir araya geliyor. Bunun en güzel örneğini geçriğimiz günlerde Kocaelispor için başlattığımız yardım kampanyası ile ölçtük. Kentin bütün dinamikleri bir araya gelip Kocaelispor'a yardım konusunda bir birliktelik vurgusu ortaya koydu. Bu birlikteliği sağlayan siyasi parti, milletvekilleri ve STK'larımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Selamlama konuşmalarının ardından törene katılan kent protokolü ve yüzlerce vatandaş bayramlaşma fırsatı buldu. 30. Kocaeli Kent Bayramlaşması çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title