Haberler

Kocaeli İzmit'te Kanaryalar Yarıştı

İzmit'te kanaryalar yarıştı

İZMİT'te, Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ile Kocaeli Ornitoloji Derneği'nce düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Kupası büyük ilgi gördü. Yaklaşık 5 bin kuşun getirildiği yarışmada, dereceye giren kuş sahipleri kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ile Kocaeli Ornitoloji Derneği'nce düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Kupası İzmit İnterteks Fuarı'nda yapıldı. 2 gün sürecek olan yarışmaya 58 ilden kanarya severler katıldı. Yaklaşık 5 bin kuşun getirildiği fuarda kuşlar duruş, renk ve ötüşleriyle dikkat çekti. Yapılan yarışmada 128 tür kanarya, 100 tür muhabbet ve egzotik kuş, 28 tür de pozütür kanarya cinsi kuşlar yarıştı. Dereceye giren kuş sahipleri kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Fuara yaklaşık 5 bin kuş getirildiğini söyleyen Kocaeli Ornitoloji Derneği Başkanı Oğuz Ertop, "Şampiyonamız federasyon kupası adı altında yapılıyor. Federasyonumuzun her sene 6 tane şampiyonası var. Federasyona bağlı 93 derneğimizin katılımıyla yapıyoruz. Şu an yarışmaya gelen 5 bin kuş var" dedi.

Ertop dünya şampiyonasının ön seçimlerinin de yapıldığını belirterek, "Buraya Fransız hakemler geldi ve bunlar en güzellerini seçip İtalya'da yapılacak olan dünya şampiyonasına gönderilmesi talebinde bulundu. Bu şekilde o kuşları da dünya şampiyonasına gönderiyoruz. Bazı kuşlar çok kıymetli. Dünya çapında 2 bin, 3 bin Euro değeri olan kuşlar var. Bunlar güzel yetiştirildiği takdirde sahipleri zaten satmak istemiyor ama bunların yeri geliyor değerleri 5 bin Euro'lara kadar çıkıyor. Genelde sahipleri vermez ama alıcılar 10-15 bin lira civarında fiyat teklif ediyor"

Yarışmaya Bursa'dan katıldığını söyleyen Fatih Beyhan, "Bir sene boyunca baktığım 3 adet kanaryayla bu yarışmaya katıldım. Bu kanaryaları Ocak ayında İtalya'da yapılacak olan dünya yarışmasında derece almak üzere hazırlayacağım. Asıl hedefimiz İtalya'daki dünya şampiyonası. Burası bizim için bir başlangıç, her sene olduğu gibi Türkiye'deki yerel yarışmalarda derece almak üzere o yıl ürettiğimiz kanaryaları yarışmaya getiriyoruz. Kuş beslemek stresimi tamamen alıyor. Herkese tavsiye ederim, özellikle yoğun iş hayatı yaşayanlara. Günde yarım saat kanaryayla ilgilenmeleri halinde bütün yorgunluklarını alacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title