Haberler

Kocaeli: Irak Konutları Sakinlerinden Saddam'ın İdamına Tepki

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Sonrasında Dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin Tarafından Gönderilen Deprem Yardımıyla Yaptırılan Arızlı Irak Konutları'nın Sakinleri, Saddam'ın Asılmasına Tepki Gösterdi.

17 Ağustos 1999 Marmara depremi sonrasında dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından gönderilen deprem yardımıyla yaptırılan Arızlı Irak Konutları'nın sakinleri, Saddam'ın asılmasına tepki gösterdi.

Deprem sonra Saddam Hüseyin'in talimatıyla depremzedelere kalıcı evler yapılması amacıyla Türkiye'ye 10 milyon dolar tutarında ham petrol gönderildi. Tüpraş tarafından satılan petrolün parasıyla İzmit Kuruçeşme Beldesi Arızlı mevkiinde 330 konut, Yuvacık Beldesi'nde ise 125 kalıcı konut yapıldı. İlk yıllarda sadece depremde hayatını kaybeden ve hak sahibi olmayan vatandaşlara verilen konutların bir bölümü, daha sonra Kocaeli Valiliği tarafından lojman olarak kullanılmaya başlandı.

Arızlı Irak Konutları'nda oturan vatandaşlar, Saddam Hüseyin'in asılmasına üzüldüklerini, adil bir yargılama olmadığını söyledi. Konutlarda oturan depremzedeler, Saddam Hüseyin'e her zaman dua edeceklerini, ABD'nin Irak'ta büyük bir insanlık ayıbı işlediğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title