Haberler

Kocaeli İl Sağlık Müdürü uyardı: Samimi sohbetler mezarlığa kadar uzanabiliyor

Güncelleme:

KOCAELİ İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, çay veya kahve içmek için toplanan kadınları uyararak, "Gün içerisinde yapılan samimi sohbetler birkaç gün sonra geçmiş olsun temennilerine dönüşüyor, hatta yoğun bakıma veya mezarlığa kadar uzanabiliyor" dedi.

KOCAELİ İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, çay veya kahve içmek için toplanan kadınları uyararak, "Gün içerisinde yapılan samimi sohbetler birkaç gün sonra geçmiş olsun temennilerine dönüşüyor, hatta yoğun bakıma veya mezarlığa kadar uzanabiliyor" dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney keyfi sebeplerle hastalığın yayılmasını sağlayan günler, piknik, çay günleri gibi toplantılı, muhabbet ortamlarının tehlikesinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Sohbetler için bir araya gelen kadınları uyaran Ergüney, "Yaz döneminde geleneklerimizin olmazsa olmazı gibi görünen düğün, nişan törenleri için İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile çeşitli kısıtlamalar yapılarak önlemler alınıyor. Ancak filyasyon değerlendirme toplantılarında maalesef üzücü durumlara şahit oluyoruz. Bir çay ya da kahve içmek üzere toplanan hanımefendiler, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığında maalesef birbirlerine hastalık bulaştırabiliyorlar" dedi.

Ergüney ikramlar nedeniyle maske takılmadığını belirterek, "İkramlar sebebiyle maske takılmıyor ve muhabbet esnasında sosyal mesafeye de uyulmadığında bulaş riski çok artıyor. Koronavirüs bulaşıcılık özelliği çok yüksek bir virüs. Sosyal mesafe ve maske koruması olmadığında, öksürme, hapşırma, yüksek sesle gülme gibi durumlarda damlacık yoluyla diğer insanlara dakikalar içinde bulaşıyor. Gün içerisinde yapılan samimi sohbetler birkaç gün sonra geçmiş olsun temennilerine dönüşüyor, hatta yoğun bakıma veya mezarlığa kadar uzanabiliyor" diye konuştu.

Kurallara uyulmamasının insan hayatına mal olduğunu ifade eden Ergüney, "Bu tür durumlar hastalığın tedavisi için uğraşan sağlık çalışanlarımızın emeğini de zayi ediyor. Kurallara uymamak hem kendimizin hem sevdiklerimizin ya da hiç tanımadığımız birisinin hayatına mal olabilir. Bunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Bu dönemde halkımızdan özellikle hanımefendilerden mümkün olduğu kadar toplu etkinliklerden uzak durmalarını rica ediyorum." dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title