Haberler

Kocaeli İki Mevsimi Aynı Anda Yaşadı

Kış turizminin önemli tatil merkezlerinden Kartepe’ye dün gece mevsimin ilk karı düştü.

Kış turizminin önemli tatil merkezlerinden Kartepe'ye dün gece mevsimin ilk karı düştü. Şehir merkezinde ise zaman zaman güneş açtı. Havadan çekilen görüntülerde ortaya kartpostallık kareler çıktı.

Yurdun bir çok bölgesinde başlayan soğuk hava dalgası, Kocaeli'yi de etkisi altına aldı. Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı Marmara bölgesinin önemli kayak merkezi Kartepe'yi beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sonrasında Kartepe kayak merkezine çıkan yollar beyaz örtü altında kaldı. Yaklaşık 20 santimetre kalınlığında kar tabakası ile kaplanan yollarda, yağışa hazırlıksız yakalanan araçlar güçlükle ilerledi. Yolda kalan vatandaşlara diğer vatandaşlar ve iş makineleri yardım etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca kar ile kapanan yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Ekipler yağış boyunca yolu tuzladı. Zirveye kadar beyaza bürünen dağ yolunda, otel bölgesine kadar kar küreme araçları aralıksız çalıştı.

Kartepe iki mevsimi aynı anda yaşadı

Yaşanan kar yağışı sonrası havadan görüntülenen Kartepe'de kartpostallık görüntüler oluştu. Kartepe beyaz örtüye bürünürken, Kocaeli şehir merkezinde ise güneş açtı. Ortaya çıkan görüntü, izleyenleri büyüledi. İstanbul'dan günü birlik Kartepe'ye gelen vatandaşlar kar sürprizi ile karşılaştı. Mevsimin ilk karını gören vatandaşlar, kartopu oynayarak çocuklar gibi eğlendi. Bazı vatandaşlar ise o anları ölümsüzleştirmek için telefonları ile selfie çektiler. Günü birlik İstanbul'dan Kartepe'ye geldiklerini söyleyen bir vatandaş, "Karı gördük bayağı şaşırdık. Yılın ilk karıymış sanırım. Geldik gezmeye arkadaşlar ile beraber. Şu an poşet alıp kaymayı planlıyoruz. Tahmini kar kalınlığı'da 22 santimetre civarında" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Marmara Kartepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title