Haberler

Kocaeli: Gürcistan Cezaevlerinde Suçsuz 7 Ay

Gürcistan'a Yolcu Taşıyan Bir Firmada Şoförlük Yapan Yüksel Yavuz Aylarca Suçsuz Yere Cezaevinde Yattıktan Sonra Binlerce Dolar Ödedikten Sonra Serbest Bırakıldı.

Gürcistan'a yolcu taşıyan bir firmada şoförlük yapan Yüksel Yavuz aylarca suçsuz yere cezaevinde yattıktan sonra binlerce dolar ödedikten sonra serbest bırakıldı.

Kocaeli'nin Maşukiye Beldesi'nde oturan Yüksel Yavuz şoför olarak çalıştığı firmanın otobüsüyle Gürcistan sınırında yapılan aramada beyan edilmemiş eşya bulundurmak suçlamasıyla tutuklanarak Batum'da bir cezaevine kondu. Yüksel Yavuz, yaşadıklarını korku dolu gözlerle anlatırken halen Gürcistan cezaevlerinde yatmakta olan suçsuz Türk vatandaşlarının kurtarılmasını istedi. Yavuz, "İstanbul'dan Gürcistan'a yolcu taşıyan bir firmada çalışıyordum. Gürcistan sınırına girdiğimizde araçta Gürcü görevliler arama yaptı. Bizden 4 gün öncede Abidin Poşulun isimli aynı firmada çalıştığım şoför arkadaşımı yolcusunun getirdiği kotlar yüzünden tutuklamışlardı. Bizim otobüste bir Azeri'nin üzerinde birkaç altın buldular. Daha sonra aracın çöplerini aramaya başladılar. Çöplerin içinde 2 adet küçük poşet buldular. Daha sonra bize bu poşetlerde 9 kilo gümüş olduğunu söylediler. Biz bu malzemelerin bize ait olmadığını üzerinden bizim şoför olduğumuzu ele geçirilen malzemeden parmak izi alındığında gerçeğin ortaya çıkacağını söyledik ancak dinlemediler. Poşetlerin içinde hacdan gelenlerin getirdiği adi yüzükler ve bileklikler vardı. Beni diğer şoför arkadaşımı ve araç sahibini tutukladılar. Biz konsolosluktan yardım istedik ancak ne gelen oldu nede soran. 15 metrekarelik 8 ranzalı bir odada 15 kişi kaldık. 7 ay boyunca sadece ben 15 akrep öldürdüm. Ranzaların yeterli olmaması nedeniyle Abidin isimli arkadaşımla yerde yattık. O şimdi halen cezaevinde. Aradan 2 ay geçince konsolosluktan geldiler. Biz buranın içişlerine karışamayız deyip gittiler. Sağ olsun akrabalarım 7 ay boyunca Gürcistan'dan bizi kurtarmak için ellerinden geleni yaptı. Gürcü makamları daha önce benzer suçtan 8 ay boyunca cezaevinde yatırıp daha sonra suçsuz olduğu için serbest bıraktıkları bir Türk vatandaşının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giderek tazminat kazanmasından dolayı suçsuz olsanız suçlamaları kabul etmeden sizi bırakmıyorlar. Biz 7 ayın sonunda suçlamaları kabul edip 20 bin dolar civarında bir para ödedikten sonra serbest kaldık. Ancak içerde suçlamaları kabul etmeyen ve aralarında 18 aydır suçsuz yere yatan Türk şoförler var. Allah kimseyi oraya düşürmesin. Ülkemizdeki cezaevlerini beğenmeyenler birde Gürcistan cezaevlerini görsünler" şeklinde açıklamalarda bulundu.

7 aydır eşinin sesini bile duyamayan Emine Yavuz ise psikolojilerinin bozulduğunu söyleyerek, "Annemiz hastalandı, günlerce hastanelerde yattı. Çocuklarımın okullarında problemler yaşadık. Okula gidemediler. Büyüklerimize mektup yazdık ancak sonuç alamadık. Akrabalarımızın yardımlarıyla eşime kavuştum. Allah bu acı dolu günleri bir daha yaşatmasın. 5 yaşındaki kızı Ayşenur'u biran olsun kucağından indirmeyen Yüksel Yavuz, "Bir bardak çaya hasret kaldık. Geleli 3 gün oldu. Her yemek yiyişimde aklıma oradaki arkadaşlarım geliyor ve ağlıyorum. Buradan devlet büyüklerime sesleniyorum ne olur oradaki Türk şoförlerine sahip çıksınlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title