Haberler

Kocaeli: Gebze'de Susuzluk Çilesi

Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'nın Kuruması Üzerine Yaşanan Susuzluk Çilesi, Gebzeliler'i Canından Bezdiriyor.

Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'nın kuruması üzerine yaşanan susuzluk çilesi, Gebzeliler'i canından bezdiriyor.

Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'nın kuruması üzerine yaklaşık 15 gündür su alamayan Gebzeliler, su ihtiyaçlarını ise çeşitli yöntemlerle gidermeye çalışıyor. Kimi vatandaş bulduğu su kuyusundan temiz pis olmasına bakmadan kovalarla su çekerek evine su götürmeye çalışırken, kimi ise bulduğu kır çeşmelerinde çamaşır, bulaşık ve yiyecek yıkama gibi çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Gebzeli vatandaşların evlerinde çamaşır ve bulaşıkları adeta dağ gibi yığılırken, susuzluk çilesi çeken vatandaşlar artık isyan etmeye başladı. Kurban Bayramı'nın da yaklaşması üzerine bayram temizliği telaşına düşen ev kadınları ise, su ihtiyaçlarını giderdikleri çeşmelerde, çamaşır, bulaşık ve halılarının yanı sıra yiyeceklerini de yıkayarak, yemek hazırlığı yapıyor.

Çeşme başındaki bir kadının, temiz olduğu şüpheli olan suda önce leğenini, ardından aynı suda yiyeceklerini yıkaması dikkat çekti. Sağlıksız ortamlarda hijyenden çok uzak şartlarda yapılan bu temizlik işleri ise, sağlık açısından da her an Gebzeliler'i tehdit etmeye devam ediyor. Gebze Devlet Hastanesi de, tankerlerle deposuna doldurttuğu sularla idare ediyor. Günlerdir banyo yapamadıklarını söyleyen kız öğrenciler ise artık bitlenmekten korkak hale geldi. Okullarda da su olmaması nedeniyle ellerini de yıkamayan öğrenciler, su olmadığı için temizlenemeyen sınıflardaki toz ve pislik nedeniyle salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title